Marco anuncia la seua intenció de dur a terme una remodelació del Mercat Central amb un pressupuest de 2,4 milions

853

L’alcaldessa anuncia un procés de participació obert per a definir el nou concepte de mercat, cofinançat amb fons europeus

Castelló impulsa la transformació del Mercat Central per a multiplicar les seues oportunitats de negoci i fomentar l’emprenedoria social. La remodelació busca convertir aquest espai en referent d’excel·lència en comerç alimentari i en eix de cohesió social i de dinamització econòmica del centre

Actualitat Diària

El Mercat Central compleix 70 anys en 2019. Set dècades formant part de la història quotidiana de Castelló i sent un referent social, comercial i urbà per a milers de castellonencs. Per a posar en valor aquest emblemàtic edifici en ple nucli històric, aprofitar el seu potencial i multiplicar el seu paper com a motor de dinamització, l’Ajuntament de Castelló impulsarà la seua remodelació integral a través d’un procés participatiu obert i amb cofinançament europeu procedent dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER). L’objectiu és “afavorir la innovació i l’emprenedoria social i transformar el Mercat Central en un espai generador de noves oportunitats, sense renunciar al seu paper tradicional com a punt de trobada social, de foment de les relacions entre persones i d’aposta pel comerç local i de proximitat”, segons ha anunciat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

WhatsApp Image 2019-02-27 at 12.36.40La reforma integral, amb un pressupost inicial que supera els 1,4 milions d’euros, s’executarà en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI)-Transforma Castelló. Representa la major injecció d’inversió europea a la ciutat, amb 20,2 milions d’euros cofinançats al 50% pel Consistori i FEDER.

Per a materialitzar el projecte de transformació de l’emblemàtic edifici s’articularà en els pròxims mesos un procés de participació obert al teixit social i econòmic castellonenc que definirà les línies estratègiques sobre les quals s’assentarà aquest nou concepte de mercat. Durant aquesta fase participativa s’exposaran les necessitats de comerciants i ciutadania, així com els nous models de negoci que pot sumar el recinte. La previsió és que el projecte puga licitar-se en el segon semestre de 2019 i que la remodelació arranque en 2020.

“L’Ajuntament és conscient que ha arribat l’hora de multiplicar les oportunitats del Mercat Central i d’atraure totes aquelles persones emprenedores i amb nous models de negoci que reinventen aquest espai central en la vida de la ciutat”, ha subratllat la primera edil. Models de negoci on “l’impacte positiu amb l’entorn i la rendibilitat social i comercial aniran de la mà”, ha especificat Marco. En la mateixa línia s’ha expressat la regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta, que ha destacat que amb aquesta actuació es dóna resposta a una “reivindicació històrica”.

WhatsApp Image 2019-02-27 at 12.34.35El projecte pretén augmentar les oportunitats d’ocupació i de generació d’activitat econòmica, promovent la creació d’empreses socials i obrint-se a entitats que fomenten una agricultura menys contaminant i lliure de productes químics, que facen efectiva la integració social i laboral de persones en risc d’exclusió i milloren la qualitat de vida de la ciutadania.

Així, la regeneració física, econòmica i social del Mercat Central i el seu entorn es marca com a repte aconseguir un espai comercial renovat “coherent amb el model de ciutat que perseguim: més verda, més social, més compromesa, més inclusiva”, ha indicat l’alcaldessa. “Es tracta, en definitiva, d’obrir el Mercat a la ciutadania. Que aquest es transforme en un espai on experimentar, aprendre i emprendre. On la tradició i la innovació siguen aliades estratègiques que contribuïsquen a dinamitzar encara més el nucli urbà”, ha reivindicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací