Reciplasa acorda dialogar amb el consistori d’Onda per a l’adquisició dels terrenys adjacents a la planta

474

Actualitat Diària

L’empresa pública per a la gestió de residus de la zona centre de la província de Castelló, Reciplasa, ha celebrat un consell d’administració telemàtic en el qual s’ha aprovat la petició a l’Ajuntament d’Onda d’establir un diàleg a dues bandes per a trobar una solució als terrenys adjacents a la planta d’Onda que alberguen part de l’abocador i són de propietat municipal després de finalitzar l’arrendament per part de la firma amb el rebliment i clausura de les instal·lacions. Ignasi Garcia, president de Reciplasa recorda que “aquesta és la quarta petició per a aquest diàleg que duem a terme, demanem per favor a l’alcaldessa que atenga la nostra sol·licitud perquè entre totes les parts puguem trobar una solució favorable. Som conscients que la nostra empresa pública, de la qual Onda és accionista, és la millor situada per a dur a terme el manteniment i la vigilància d’aquest abocador clausurat”.

Garcia recorda que quan va finalitzar el contracte de lloguer de Reciplasa ja es va intentar negociar amb el consistori per a adquirir aquests terrenys, al novembre de 2019 es va sol·licitar una altra trobada i que al setembre d’enguany quan l’Ajuntament d’Onda va traure a subhasta els terrenys sense comptar amb l’empresa pública es va sol·licitar paralitzar-la per a dur a terme aqueixa negociació i ara, després de quedar la subhasta deserta, “tornem a demanar que des de les dues parts intentem arribar a un acord, per quarta vegada”. Garcia indica que “pensem que podem acordar una solució que siga a un preu just per al consistori d’Onda i la seua ciutadania i per a Reciplasa en un assumpte tan important com és la gestió dels residus i del nostre fem”.

El consell també ha aprovat demanar al secretari de l’Ajuntament d’Onda una còpia completa de l’expedient de la subhasta dels terrenys, un informe jurídic on explique les opcions que tenia Reciplasa per a adquirir aqueixos terrenys i un informe urbanístic de la situació de la parcel·la. El president explica que “volem anar a la reunió amb tota la informació possible i així facilitar l’acord” i conclou dient que “pensem que és un assumpte prioritari i instem a actuar amb responsabilitat i vetlant per l’interés comú i l’interés general tant econòmic com mediambiental d’Onda i els altres municipis del Consorci, deixant de costat altres consideracions que no vénen al cas en situacions com aquesta”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací