Rafa Simó es reuneix amb GALP La Plana per tal de millorar la competitivitat del sector pesquer local

799

El Grup d’Acció Local de Pesca avala la ‘Gastrofira Escala’, ‘Aventura en el Museu’, ‘De la mar a la taula’ i ‘Divercuina’

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló impulsa quatre projectes encaminats a millorar la competitivitat del sector pesquer local, fomentat i promocionant el producte castellonenc. El tinent d’alcalde del Grau, Rafa Simó, ha presentat les iniciatives en una reunió del Grup d’Acció Local de Pesca (GALP) La Plana, del qual formen part ajuntaments i confraries de pescadors de Castelló, Borriana, Vinaròs, Benicarló i Peníscola. En aquest fòrum, celebrat a Peníscola, els quatre projectes de Castelló han rebut l’aval per a optar a les ajudes del Fons Europeu Marítim i de Pesca, gestionades a través de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. Ara és l’administració autonòmica la que ha de resoldre sobre la concessió o no d’aquestes subvencions sol·licitades.

“Els projectes de Castelló estan valorats en 84.550 euros en total i confiem a aconseguir més del 95% de les ajudes per a reforçar així el suport al sector pesquer local”, ha explicat Simó. “Les iniciatives són De la mar a la taula i Divercuina de la terreta, que ja es realitzen durant els últims anys i estan dirigits a tot el públic per a donar a conéixer el producte de quilòmetre zero; i Gastrofira Escala i Aventura en el Museu, que es realitzaran per primera vegada”, ha detallat el tinent d’alcalde del Grau.

La Gastrofira Escala és una fira gastronòmica que s’incorporarà a l’oferta de la tercera edició d’Escala a Castelló, a celebrar del 16 al 20 d’abril. L’ajuda sol·licitada és de 30.008 euros. En la carpa on estarà instal·lada s’oferirà producte de quilòmetre zero comprat a la llotja del Grau i cuinat per hostalers de la zona, revaloritzant el peix a través del sector turístic.

Aventura en el Museu té com a objectiu dinamitzar el Museu de la Mar i acostar-ho als xiquets i xiquetes mitjançant l’organització d’una sèrie de visites guiades dramatitzades i tallers didàctics, dirigits als centres escolars, concretament als alumnes de 3r de Primària. La subvenció sol·licitada és de 36.542 euros. Amb això es pretén donar conéixer entre els escolars la cultura i el patrimoni pesquers, per a fomentar aquest coneixement entre la societat.

De la mar a la taula és un projecte per a donar a conéixer i fomentar el consum de peix fresc de la Confraria de Pescadors Sant Pere de Castelló, així com la història marinera en general i de Castelló entre els xiquets i xiquetes de 6 a 10 anys i entre la gent de més de 60 anys. L’activitat es desenvolupa durant 35 jornades, en les quals es realitza una visita guiada a la llotja i una altra al Museu de la Mar. Entre l’una i l’altra, els participants poden degustar gratuïtament un esmorzar o berenar típic cuinat a base de peix fresc de la llotja capturat aqueix mateix dia. L’ajuda sol·licitada és de 8.000 euros.

Divercuina de la terreta està dirigida a xiquets i xiquetes de 6 a 10 anys i l’activitat es desenvolupa durant 12 jornades a peu de carrer. Es cuina en cadascun dels sis districtes de Castelló i s’arriba a un total de 360 famílies amb aquesta iniciativa. El programa, per al qual s’ha demanat una subvenció de 10.000 euros, inclou una visita als mercats locals de Castelló i receptes típiques i modernes amb ingredients i aliments de la ciutat i la província.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací