Quatre projectes d’investigació del Fisabio es beneficien de més de 500.000 euros en ajudes de l’AVI

908

Un dels treballs busca desenvolupar una APP de nutrició ajustada als requeriments de cada persona

Actualitat Diària

La Fundació per al Foment de l’Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) ha rebut ajudes per un valor de més de 500.000 euros en la convocatòria de 2019 de l’Agència Valenciana de l’Innovació (AVI). Esta dotació econòmica permetrà impulsar quatre projectes d’innovació i investigació biomèdica.

En la categoria de Projectes Estratègics en Cooperació, el projecte d’investigació i desenvolupament d’una solució integral per a nutrició de precisió (Nutrinext), l’investigador principal de la qual és el doctor Vicente Navarro de l’Hospital Universitari del Vinalopó, rebrà una ajuda total de 139.739,99 euros.

L’objectiu principal del grup d’investigació és desenvolupar una plataforma de nutrició de precisió (APP) basada en l’anàlisi dels requeriments nutricionals de cada persona. També es contempla el desenvolupament de nous productes que pugan cobrir les necessitats nutricionals de determinats grups problacionals i proporcionar consells diabètics per a que aquests els incorporen als seus hàbits diaris (aliments, ingredients, tipus de cocció, entre d’altres).

Es tracta d’una iniciativa que es realitzarà en col·laboració amb Lifesequencing-ADM Nutrition, Laboratorios Montoro i el Balneari de Cofrentes. Els dos primers participants en el projecte asumiran els anàlisis i el disseny de la APP, mentre que el balneari aportarà mostres per a l’estudi i farà un seguiment de les persones que participen en el mateix.

El grup d’investigació de l’Hospital Universitari del Vinalopó, per la seua part evaluarà pacients amb sobrepés, analitzant dades d’epigenòmica, metabòlica i en especial, microbiota intestinal que pugan servir com marcadors biològics relacionats amb l’obesitat.

En la convocatòria ‘Valorització i Transparència de Resultats d’Investigació a les Empreses‘, un dels projectes seleccionats per l’AVI és ‘Desenvolupament de mètodes preventius i de diagnòstic front enfermetats causades per microorganismes’ (Prevecam), de l’investigador de Fisabio-Salut Pública, Alejandro Mira.

La financiació de l’AVI ascendeix en aquest cas a 240.690 euros i s’emplearà en tres línies de treball: desenvolupament d’un test per al diagnòstic de la càries dental, disseny d’un compost front a la grip i l’obtenció d’un simbiòtic amb aplicacions contra les enfermetats orals.

Generar sinèrgies entre tots les agents d’innovació

La tercera ajuda concedida pel Fisabio s’emmarca en la convocatòria ‘Promoció del Talent: Agents d’Innovació, incorporació de persones investigadores i tecnologies per a projectes d’innovació en empreses i doctorands  empresarials’.

Cofinanciat i amb una dotació per part de l’AVI de 74.813,87 euros, aquest projecte per a la promoció de l’innovació i transferència del coneixement contempla l’incorporació d’un agent d’innovació en Alacant, que s’ubicarà en l’Hospital General Universitari d’Elx.

El seu treball permetrà intensificar la labor iniciada en 2018 de potenciar la cultura innovadora en el centre hospitalari. La seua comesa serà facilitar la col·laboració en I+D+i entre els Departaments de Salut depenents de la fundació Fisabio en la província d’Alacant i amb la resta d’agents del Sistema Valencià d’Innovació.

Així mateix, abundarà en la transferència al teixit empresarial del coneixement i resultats d’investigació generats en aqueixos departaments de salut.

Finalment com ‘Acció complementària d’impuls i enfortiment de l’innovació’, amb una dotació per part de l’AVI de 48.720 euros i cofinanciament, rebrà recolzament per a la seua consolidació les accions d’interacció entre empreses professionals de l’entorn sanitari, concretament del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, sempre amb la mirada posada en el desenvolupament de nous productes i serveis sanitaris.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací