Puig subratlla la importància de blindar l’estat del benestar per a continuar reforçant els serveis públics

566

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat la importància de blindar l’estat del benestar “posant a les persones en el centre de l’acció política i reforçant els serveis públics per a continuar rescatant i cuidant a la ciutadania”.

Així s’ha pronunciat el president en el XXI Congrés Estatal de Voluntariat, on ha recordat que els Pressupostos de la Generalitat per a 2020 recullen “reivindicacions irrenunciables per a la ciutadania valenciana amb la finalitat de garantir l’accés als serveis fonamentals en les mateixes condicions que la resta de comunitats autònomes”.

Ximo Puig ha destacat la importància creixent del tercer sector, que aglutina a 30.000 entitats a Espanya i que s’ha convertit en “un agent clau per al desenvolupament econòmic”, ja que atén set milions de persones cada any i en ell treballen diàriament dos milions de persones, entre personal de plantilla i voluntariat.

“En aquest sentit, l’economia social constitueix un sector que contribueix de manera significativa a la creació d’ocupació, al creixement sostenible i a una distribució de la riquesa més justa”, ha afegit.

Tal com ha subratllat el president, en la Comunitat Valenciana, les dades del segon Informe Foessa sobre Exclusió Social reconeixen que s’està avançant en el terreny de l’exclusió severa, ja que s’ha reduït el nombre de persones en aquesta situació en un 46% en els últims 5 anys (de 875.000 a 427.000 persones).

No obstant això, “un de cada cinc valencians segueix en situació de risc potencial”, amb l’ocupació, la salut i la falta d’habitatge com a “principals dimensions del problema”.

“Si no volem deixar a ningú arrere, ens queda molt per fer”, ha indicat el president, que ha reivindicat la necessitat de “incrementar la col·laboració entre les entitats del propi sector, i les públiques i privades”.

Objectius de Desenvolupament Sostenible

El titular del Consell ha destacat a més el treball que està realitzant la Generalitat per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la importància de les persones voluntàries en aquesta tasca.

“La Generalitat ha decidit alinear-se amb els ODS en la seua acció de govern i tenim el ferm convenciment que la igualtat d’oportunitats en tots els àmbits, en l’accés a l’educació, al treball digne, a la salut i a l’habitatge, és una exigència per a la convivència”, ha indicat.

“Ser ciutadans i ciutadanes d’aquest planeta al qual anomenem humanitat és assumir un compromís que ens concerneix a tots i que es manifesta plenament en la figura del voluntariat”, ha afirmat Puig.

Entitats i persones premiades

Durant l’acte s’ha fet lliurament dels premis estatals del voluntariat 2019. En concret, els equips de resposta immediata en emergències per a l’atenció humanitària a persones migrants de Creu Roja han sigut guardonats amb el premi en la seua categoria col·lectiva i el reconeixement individual ha recaigut en l’activista pels drets LGTBI María Dolores ‘Boti’ García Rodrigo.

Així mateix, la menció honorífica ha sigut atorgada, en la seua modalitat col·lectiva, a la Plataforma de Voluntariat de Segòvia. A títol individual, el president de la federació andalusa Enllaç, Antonio Escobar Ruiz, ha rebut aquesta distinció honorífica pel seu treball amb persones addictes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací