Puig proposarà aixecar el tancament perimetral i mantenir les restriccions horàries a partir del 9 de maig

497

Actualitat Diària

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que diumenge que ve de 9 de maig, data imposada pel Govern de Pedro Sánchez com a límit de l’estat d’alarma, decaurà el tancament perimetral pel que es podrà sortir i entrar de la Comunitat Valenciana, però al mateix temps proposarà que es mantinguin les restriccions horàries, encara que d’una forma més laxa a l’actual horari de les 22 hores.

Aquest anunci l’ha realitzat en el marc d’una compareixença aquest matí després de la celebració d’una trobada sobre els criteris de les ajudes del pla Resistir Plus amb el president de CEV, Salvador Navarro; el secretari general de CCOO-PV, Juan Cruz, i el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez. En aquesta reunió també han assistit el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

En aquest sentit, les noves restriccions horaris s’estudiaran en el si de la comissió interdepartamental que se celebrarà a la fi d’aquesta setmana. En aquesta reunió es plantejarà el punt de vist dels informes tècnics, els estudis epidemiològics, la proposta de restriccions i finalment tot això s’emportarà al Tribunal Superior de Justícia per a la seva aprovació.

El president ha assenyalat que “la situació encara és difícil, totes aquelles limitacions personals que ens hem posat han de seguir”, per això, ha afegit que “no crec que hagi de caure el toc de queda, però pot augmentar-se, però no vull especular sobre aquesta mesura”. I també ha explicat que “per a aixecar totes les restriccions fins i tot ens falta temps. Començarem les pròximes setmanes a veure com es pot anar procedint”.

Prudència sostinguda i desescalada progressiva

Per a portar endavant aquestes restriccions, segons Puig, “utilitzarem el mateix marc que emprem prèviament l’estat d’alarma, quan vam proposar mesures que el TSJ va avalar i per això continuarem amb la mateixa convicció”. Així, ha destacat que “amb aquesta prudència sostinguda estem avançant molt, i hem de continuar avançant en la superació de les restriccions per a aconseguir la reactivació econòmica”.

A més, ha explicat que aquesta setmana es posaran al voltant de 400.000 vacunes, “però el virus és aquí, per això la prevenció ha d’estar fins i tot molt al nostre cap i en la nostra manera d’actuar, per això la màscara, ventilació, higiene ha de seguir. No podem relaxar-nos”.

Preguntat sobre la possibilitat que el Govern de Sánchez finalment ampliés l’estat d’alarma més enllà del 9 de maig, ha afirmat que “nosaltres donem per fet que decaurà l’estat d’alarma”.

Tot això, porta al govern de Puig a pensar a “combinar el que significa la màxima vigilància contra el virus i anar alleugerint restriccions per a recuperar un espai de normalitat que hem anat perdent”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací