Puig i Maroto acorden projectes conjunts per generar riquesa i ocupació en la Comunitat

595

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, han acordat reforçar la col·laboració institucional i desenvolupar projectes conjunts que contribuïsquen a generar riquesa, ocupació i major benestar en el conjunt de la Comunitat Valenciana.

En una trobada que ha tingut lloc en el Palau de la Generalitat, han coincidit a destacar la fortalesa del sector turístic valencià, que en 2019 va registrar un nou rècord d’arribades de turistes internacionals, amb més de 9,5 milions de visitants que van realitzar una despesa superior als 9.600 milions d’euros.

Unes xifres que marquen el full de ruta cap a la desestacionalització i l’increment de la rendibilitat en el sector, segons tots dos responsables polítics.

En aqueix sentit, les dues administracions reforçaran la seua col·laboració en el desenvolupament de la intel·ligència turística i en la promoció del producte turístic de la Comunitat Valenciana, amb especial èmfasi en destinacions llunyanes, a través de la coordinació entre Turespaña i Turisme Comunitat Valenciana.

Comerç

El president i la ministra també han acordat reforçar la col·laboració en l’àmbit del comerç per a incrementar el suport a la internacionalització de les empreses valencianes, especialment de les pimes.

La ministra ha destacat el suport de Icex a Cevisama a través d’una missió que ha traslladat a la fira a més d’un centenar de professionals d’Arquitectura i periodistes de vint-i-set països, que tenen l’oportunitat de conéixer a València el gran aparador del sector ceràmic espanyol.

Aquesta acció s’emmarca en la campanya ‘Tile of Spain’, que desenvolupen Icex i Ascer amb l’objectiu de promocionar la ceràmica autòctona fóra de les fronteres espanyoles.

Així, Puig i Maroto considerat imprescindible la col·laboració entre el Icex i el Ivace per a progressar en una efectiva internacionalització de sectors claus per a l’economia valenciana com el ceràmic, l’agroalimentari, el de tèxtil i confecció, calçat, automoció, moble, joguet o el biotecnològic, entre altres.

Indústria

Així mateix, el cap de l’Executiu valencià i la titular d’Indústria, Comerç i Turisme han situat la política industrial com a prioritat per a aquesta legislatura i han definit un complet full de ruta per a garantir la competitivitat del teixit industrial, que en la Comunitat Valenciana aporta el 19,4% del PIB regional.

En conseqüència, el president i la ministra de Comerç han acordat que la Secretaria General d’Indústria i el Ivace abordaran, de manera conjunta i coordinada, actuacions en àmbits com la Indústria 4.0, la modernització d’infraestructures i serveis en els polígons industrials, àrees empresarials i enclavaments tecnològics i parcs científics o les indústries de l’automoció i electrointensiva.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací