Les vendes totals en el sector ceràmic apunten a un creixement del 4%, i aconsegueixen els 3.740 milions

625

Actualitat Diària

ASCER, l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics, ha presentat hui en una roda de premsa internacional en el marc del certamen CEVISAMA la seua previsió de tancament de 2019, perspectives per a 2020 i les reivindicacions d’una indústria clau per al teixit empresarial de la Comunitat Valenciana.

El president de ASCER, Vicente Nomdedéu, en la seua intervenció ha exposat la previsió de les xifres de producció, venda i exportació de 2019 que mostren la fortalesa del sector industrial espanyol. El sector espanyol continua liderant la producció a nivell europeu.

Quant a les vendes totals, aquestes podrien tancar-se amb un creixement del 4% fins a aconseguir els 3.740 milions €. Del total de vendes, tres quartes parts són exportacions a 188 països. L’exportació, que suposa el 75% de les vendes totals del sector, estarà entorn dels 2.800 milions d’Euros (+3%), una xifra rècord en el sector malgrat la ingent quantitat de barreres comercials i obstacles al comerç que troben les empreses a l’hora de vendre els seus productes en determinats mercats. Espanya és el primer exportador en volum de la Unió Europea i el segon a nivell mundial. Segons Nomdedéu: “no cal perdre de vista que vivim en un entorn global en el qual sempre sorgeixen incerteses. L’augment general del proteccionisme, els conflictes comercials sense resoldre, els dubtes sobre el Brexit o els problemes en les economies de mercats clau són factors que limiten la nostra capacitat exportadora”.

Referent al mercat nacional, el creixement continua registrant en 2019 un augment del 8%, podent aconseguir els 940 milions d’Euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací