Puig: “Es important el paper del personal sanitari, pèro també el dels valencians quedant-se a casa”

575

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit en la importància que la ciutadania “mostri una actitud responsable complint les recomanacions de les autoritats”. “Tan important com l’acció de el personal sanitari contra el virus, ho és el comportament de la resta de les persones mantenint a casa”, ha afirmat el cap de l’Executiu valencià, que ha afegit que totes les persones “han de cuidar tant a elles mateixes com al seu entorn “.

El màxim responsable de el Consell ha realitzat aquestes declaracions després de les reunions per videoconferència que ha mantingut aquest dimarts: una amb el president de la regió italiana d’Emilia Romanya, Stefano Bonaccini, i una altra amb els portaveus dels grups parlamentaris de les Corts, als que ha agraït el seu suport per superar la situació d’emergència sanitària.

El president de la Generalitat ha explicat que la trobada amb el dirigent italià ha servit per efectuar un “intercanvi d’informació” i “realitzar una anàlisi conjunta” de diversos aspectes sobre l’evolució de la pandèmia de coronavirus.

Així, el cap de el Consell ha valorat la informació aportada per Bonaccini, president de la segona regió més afectada en contagis i nombre de morts a Itàlia, que, segons Puig, li ha traslladat com a aspecte de “importància fonamental” el fet de “mantenir l’exigència en les mesures de confinament “.

Protecció de el personal sanitari

Un altre dels aspectes abordats en la reunió ha estat la importància de protegir el personal sanitari i sociosanitari, entorn als quals, segons Puig, “cal establir un cordó” i, per això, ha assegurat, el Govern valencià realitza un ” esforç prioritari “per aconseguir el material necessari per a aquests treballadors i treballadores.

A més, el cap de el Consell ha remarcat que des de la Generalitat “també s’estan desplegant recursos extra tant de personal com de llits de reforç” per garantir la millor atenció sanitària davant d’aquesta situació de crisi.

Abordatge de la post-emergència

L’etapa posterior a la crisi sanitària ha estat un altre dels punts revisats per ambdós mandataris regionals. Així, segons el president de la Generalitat, han coincidit en “la necessitat de sumar esforços per treballar de manera coordinada en la reclamació d’un Pla Marshall europeu”.

“Tots dos compartim la necessitat d’una actuació especial per a la revitalització econòmica d’Europa”, ha afirmat Puig, que ha sostingut que hi ha hagut plena coincidència en què la Unió Europea “ha de conscienciar-se de la gran mobilització de recursos que s’ha d’activar per ajudar les empreses, autómomos i els treballadors “.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací