Puig destaca que la Generalitat estimularà el turisme intern amb els bonus viatge fins al 70%

608

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el Bo Viatge Comunitat Valenciana, que serà aprovat pròximament pel Consell, “estimularà el consum de les famílies valencianes amb una bonificació del 70%, fins als 600 euros” i ha afegit que la mesura permetrà al sector turístic valencià “mobilitzar la captació de clients”, “crear nous productes” i “vincular més als diferents agents”.

“Hem d’aprofitar al màxim els fons de recuperació europeus”, ha asseverat el president, “una passarel·la a la modernització de la Comunitat Valenciana”, que, en les seves paraules, “ha d’afectar especialment el turisme”.

“En aquest sentit, -ha continuat Puig-, estem treballant en un pla de recuperació del turisme valencià que compta amb una dotació pressupostària de 196 milions d’euros”.

“Hospitalitat” del sector turístic valencià

Aquestes declaracions les ha efectuat el cap del Consell després de l’acte de lliurament dels Premis Turisme Comunitat Valenciana que, en l’edició d’enguany, “posen en valor l’hospitalitat que moltes empreses, entitats i persones han ofert a les persones més necessitades en els moments de major dificultat de la pandèmia”, ha assegurat. A l’acte també han assistit el secretari autonòmic de Turisme, frances Colomer, i el director general de Turisme, Herick Campos.

Ximo Puig, qui ha recordat que hotels i allotjaments turístics van mostrar la seva “disponibilitat total i es van prestar a ajudar”, en un gest que ha agraït “de tot cor”, ha destacat així mateix que el turístic és un sector “compromès amb la Comunitat Valenciana”.

Premis Turisme Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat ha felicitat a totes les persones i institucions guardonades. A la Fundació Palau Ducal dels Borja “per la seva trajectòria i per haver posat en valor un dels grans recursos culturals del nostre territori” i al ‘I Curs d’Especialització en Turisme Gastronòmic i Cultura Culinària’, per ser “tot un exemple de cooperació entre el sistema d’universitats valencianes i l’Administració”.

A més, el màxim responsable del Consell ha destacat a l’Ajuntament d’Aiora i la seva ‘Fira de la Primera Cort de la Mel’, com “una iniciativa exemplar que contribueix al desenvolupament rural i la promoció dels nostres productes agroalimentaris”; a l’Associació de Municipis Forestals (Amufor) “per protegir el nostre art rupestre i el nostre patrimoni forestal a través d’un model de gestió del turisme sostenible”, i a l’Ajuntament de Titaigües, i la seva ‘Nit de les Veles’, “per generar una experiència única i oberta a tota la societat”.

I, finalment, en referència a les empreses ViuNatura i l’Horta Viva ha recordat que “el respecte a la cultura i a l’entorn natural poden ser el principal atractiu per al turisme responsable”.

En aquest sentit, El cap del Consell ha destacat l'”hospitalitat” com a valor del sector turístic valencià i ha agraït la cooperació en els moments “de major dificultat de la pandèmia”.

Esments especials

Ximo Puig ha fet extensiu el seu agraïment a la resta d’entitats i persones guardonades amb els esments especials a les ONG World Central Kitchen, Menús Solidaris de Castelló i Alacant Gastronòmica Solidària, “per oferir 300.000 menús solidaris a les famílies que més el necessitaven durant l’emergència sanitària”; als tècnics de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) i a Eva Beltran Zurita, “pels seus esforços en l’elaboració de les directrius i especificacions per a la reducció de contagis en establiments i destinacions turístiques”.

Finalment ha mostrat la seva gratitud als hotels Luz Castelló, Hotel AC València i Complex Sant Joan d’Alacant “per haver contribuït de manera decisiva a l’atenció sanitària en haver permès medicalizar les seves instal·lacions per a acollir a pacients afectats per la COVID-19”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací