Puig destaca que aquest serà el “curs de la recuperació” i posa en valor l’impuls l’FP

648

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat durant la visita realitzada al col·legi El Rajolar d’Aldaia que el curs 2021-2022 que llaura comença serà el “curs de la recuperació” i de la “consolidació de la bona feina” realitzada per la comunitat educativa l’any passat.

Així ho ha manifestat en el transcurs de l’acte celebrat amb motiu de l’inici del curs escolar d’Educació Infantil, Primària, Secundària i FP 2021-2022, que comptarà amb un total de 787.565 estudiants, la qual cosa suposa un descens del 0,35% respecti al passat curs.

El cap del Consell, que ha estat acompanyat pel conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assegurat que els prop de 800.000 nens i nens que reprenen demà els classes s’incorporessin a uneixes “aules destrals”, gràcies a l’esforç del Consell i al compromís de la comunitat educativa amb la vacunació, especialment del professorat, al qual s’ha referit com un “exemple extraordinari” per a la societat.

Puig ha agraït a la comunitat docent que hagi estat capaç de “generar la màxima seguretat per a atendre amb garanties”, i ha destacat que aquest col·lectiu presenta una dels taxes de vacunació més altes d’Europa.

En aquest sentit, ha reiterat la seva crida als personis que encara no estan immunitzades perquè és vacunin amb la finalitat d’aconseguir la màxima immunització per a protegir a tota la societat i “generar un estat de confiança”.

Durant la seva intervenció, el president ha assenyalat l’Educació com la màxima prioritat del Consell i la “base del futur del nostre país”, assegurant que “la igualtat d’oportunitats a través de l’educació és el que genera esperança”.

Per això s’ha referit als prop de 1.000 milions que s’estan invertint en infraestructures educatives, així com als 5.042 docents extra de plantilla amb què compta la Comunitat Valenciana per a reforçar el sistema educatiu.

Finalment, el president ha insistit que millorar l’educació és una “qüestió estructural, de transformació social i econòmica”, i s’ha referit a l’objectiu del Consell d’eliminar el “gap entre el mercat de treball i els sectors productius” amb l’impuls de la Formació Professional.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací