Puig anuncia un conjunt actuacions d’emergència per a millorar les infraestructures sanitàries

438

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat un conjunt d’actuacions d’emergència en les infraestructures sanitàries de la Comunitat Valenciana per a adequar-les a les necessitats tant de la pandèmia com de la fase post-COVID-19.

Així ho ha assenyalat després de mantenir una reunió de treball amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a abordar la situació de les infraestructures sanitàries. A la reunió també han assistit el secretari autonòmic de Presidència, Andreu Ferrer; la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, i Comissionada per a la coordinació dels subministraments enfront de la COVID-19, María José Mira; i la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés.

El president ha destacat que aquest pla de xoc permetrà, a través de mesures com la declaració d’emergència de les obres, agilitar els procediments i accelerar els terminis de les actuacions que es considerin estratègiques, tal com s’ha fet ja amb l’hospital Clínic de València.

En aquest sentit, ha assegurat que és necessari “agilitar” les actuacions de millora que ja estaven contemplades en el Pla d’infraestructures sanitàries de la Comunitat Valenciana, perquè segons ha manifestat “la pandèmia ha constatat la necessitat de reforçar tot el sistema públic de salut, que està resistint gràcies al treball dels professionals”.

En concret, el cap del Consell s’ha referit a les actuacions de millora que han donat principi a l’Hospital Clínic de València, assegurant que “avançaran de manera substancial durant aquest any” i que permetran posar en funcionament la nova fase en el centre hospitalari a principis de 2021.

Finalment, el president ha anunciat que en les pròximes setmanes es plantejarà un paquet d’actuacions per a preparar les infraestructures a la situació post-COVID-19 amb la finalitat d’atenir de manera adequada totes aquelles patologies que “desgraciadament no han pogut ser ateses amb total suficiència durant la pandèmia”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací