Puig anuncia que el PSPV donarà suport als pressupostos municipals en ajuntaments on estiguin en l’oposició

754

Actualitat Diària

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha anunciat avui que el Partit Socialista “afavorirà l’aprovació dels Pressupostos municipals als ajuntaments on està en l’oposició” ja que, ha considerat, “només sent una oposició responsable podrem ser un govern responsable”.
Així ho ha manifestat el president durant la reunió semipresencial que ha celebrat avui a Alacant amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, el portaveu del PSPV-PSOE en la Diputació d’Alacant, Toni Francés, el portaveu de la formació a l’Ajuntament d’Alacant, Paco Sanguino, i la portaveu socialista a l’Ajuntament d’Oriola, Carolina Gràcia. Així mateix, han participat la presidenta del PSPV-PSOE, Juana Serna, el secretari d’Organització, José Muñoz, el secretari de Relacions Institucionals de la Comissió Executiva Nacional (CEN) del partit, Carlos Fernández Bielsa, i la secretària d’Acció Electoral de la CEN, Toñi Serna, i a la trobada s’han sumat de manera telemàtica gairebé un centenar de representants del partit en grups municipals en l’oposició en tota la Comunitat Valenciana.

“Vivim moments excepcionals, i la responsabilitat de com s’escriu aquest capítol de la història recau sobre nosaltres d’una forma tant individual com col·lectiva”, ha destacat el secretari general del PSPV-PSOE. “Com a president de la Generalitat, demano a l’oposició que actuï de manera responsable i no podria fer-ho si, com a secretari general dels socialistes valencians, no estigués també disposat a oferir el mateix”, ha manifestat.
En aquest sentit, ha anunciat que el Partit Socialista “afavorirà l’aprovació dels pressupostos en aquells municipis en els quals els socialistes estem en l’oposició” i ha apostat per “la coherència i la humilitat” com a base de l’acció política tant a nivell municipal com autonòmic. “Aquesta és l’única manera d’estar a l’altura del que es mereixen els valencians i les valencianes”, ha conclòs.

Per part seva, el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, ha assenyalat la necessitat que existeixi una “lleialtat institucional” en tots els consistoris: “Estem vivint un moment molt delicat on es necessita la lleialtat també de l’oposició”. Per això, ha considerat que “també als ajuntaments on el Partit Socialista està en l’oposició s’ha de fer un esforç per a donar tranquil·litat i serenitat a tots els veïns i veïnes”. Així, Alfaro també ha posat en valor el municipalisme com “la part de la política més pròxima als veïns en aquesta situació d’incertesa i preocupació per la pandèmia”.
Quant al portaveu del PSPV-PSOE en la Diputació d’Alacant, Toni Francés, ha posat en valor el consens i la “possibilitat de sumar sense que això signifiqui un xec en blanc” i ha destacat que el paper de la Diputació d’Alacant en aquests moments ha de ser el de “dotar als ajuntaments dels recursos necessaris per a dur a terme polítiques econòmiques i socials”.

“Els i les socialistes hem de ser útils en les institucions en les quals estem, encara que estiguem en l’oposició”, ha destacat el secretari de Relacions Institucionals de la Comissió Executiva Nacional (CEN) del partit, Carlos Fernández Bielsa, que ha considerat que “en aquells llocs on hi hagi un socialista ha de col·laborar, participar i facilitar els acords”. “Per a això ens vota la ciutadania, per a fer polítiques que beneficiïn a la ciutadania en el seu conjunt”, ha afegit.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací