La Diputació trasllada a Barceló el projecte de constitució de l’Institut d’Investigació Sanitària de Castelló

583

Actualitat Diària

El president de la Diputació, José Martí, ha traslladat en la jornada de hui a la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, el projecte de creació del futur Institut d’Investigació Sanitària (IIS) de la Fundació Hospital Provincial, que la institució provincial vol convertir en un centre de referència, en el qual una de les disciplines més destaques serà el d’oncologia, per tractar-se d’una de les principals especialitats de l’Hospital Provincial.

Martí ha sol·licitat el suport de la Conselleria per a afrontar un procés que comportarà un llarg recorregut administratiu fins a concloure amb el reconeixement del centre investigador de Castelló com a Institut d’Investigació Sanitària per part de l’Institut Carles III, dependent del Ministeri de Ciència i Innovació.

José Martí ha destacat «la importància i l’envergadura d’aquest projecte que impulsa la Diputació, que concorda amb les polítiques i inversions que recomana la Unió Europea per a superar la crisi generada per la pandèmia». El president ha afegit que «és evident que el futur passa per la investigació i la ciència, i en l’equip de govern de la nova Diputació pensem que la província de Castelló ha de ser ací». Per aquesta raó, «ens disposem a iniciar un aventura apassionant en la qual també participarà la Universitat Jaume I».

És important recordar que la Fundació Hospital Provincial de Castelló ha aprovat recentment un document transversal per a posar en valor la seua labor investigadora, potenciar la difusió entre la societat i constituir una imatge de marca sòlida que reforce el seu perfil com a centre de referència clínic, docent i científic, passos que s’emmarquen dins de la seua estratègia de comunicació i nova identitat visual corporativa.

José Martí ha assenyalat finalment que «estem parlant d’un projecte de província i de Comunitat, en el qual volem que tinga cabuda la societat civil de Castelló, raó per la qual fem una crida a institucions públiques i privades perquè recolzen una iniciativa que ha de posar-nos en el mapa internacional de la investigació».

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací