Puig anuncia incentius per a millorar el turisme en la Comunitat durant la temporada baixa

654

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell posarà en marxa un programa d’estímul a la demanda turística en la Comunitat Valenciana per a reactivar l’activitat en el sector durant la temporada baixa.

Puig ha anunciat aquesta mesura després de la reunió telemàtica mantinguda amb el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, per a avaluar la situació del sector turístic derivada de la pandèmia de Covid-19 i estudiar mesures addicionals de suport.

El president ha avançat que es busca arbitrar ajudes perquè aquells establiments que convenien amb la Generalitat puguin determinar uns preus de referència, tot això amb la finalitat de dinamitzar el sector en moments de baixa ocupació.

A més, ha concretat que el pla d’incentius contemplarà una primera etapa, que abastarà de l’1 d’octubre al 15 de desembre, i una segona, que començarà el 7 de gener i finalitzarà per Pasqua.

El programa també donarà compliment a la iniciativa aprovada per unanimitat per les Corts la setmana passada, tal com ha precisat el president, que s’ha mostrat partidari de la col·laboració públic-privada per a sumar esforços de cara a reactivar el turisme també a la tardor i hivern d’enguany.

El president s’ha referit a més a la rellevància del “aval” atorgat per Alemanya a la Comunitat Valenciana com a destinació turística segura, simbolitzat en la visita del passat dimarts del ministre d’Afers exteriors d’Alemanya, Heiko Maas, la primera d’un representant d’un govern europeu a Espanya després de l’aixecament de l’estat d’alarma.

Puig ha destacat en aquest sentit el “paper fonamental” del mercat alemany, que havia experimentat un increment del 7% en les últimes temporades, per a la reactivació del sector turístic de la Comunitat.

El programa d’incentius a la demanda anunciat pel president se suma a altres iniciatives ja posades en marxa, com les ajudes directes destinades a empreses i persones treballadores autònomes adherides a programes de producte de Turisme Comunitat Valenciana que comptin amb el distintiu de qualitat turística SICTED o per a agències de viatge.

Aquesta última mesura ha permès a Turisme destinar 6,5 milions d’euros en ajudes directes al sector turístic treballadors i treballadores per compte propi, pimes i festivals de música que s’han vist afectats per la Covid-19, i se sumen a altres mesures com el pla d’infraestructures per a pal·liar els desperfectes causats pel temporal Gloria.

A més, també ha destacat la línia per import de 10 milions d’euros impulsada per l’Institut Valencià de Finances per a ajudar amb crèdits tous a la recuperació de l’activitat del sector turístic.

Propostes del sector sobre limitació d’aforaments

Paral·lelament, el president ha assenyalat que es traslladaran a la Conselleria de Sanitat les propostes plantejades pel sector turístic per a modificar aspectes relacionats amb la limitació d’aforaments. Tal com ha precisat, aquestes propostes passen per reduir la distància entre taules fixada en terrasses i interior de bars i restaurants de 2 metres a 1,5 metres i per augmentar al 75% la possibilitat d’ocupació en els locals d’oci nocturn.

El responsable del Consell -que ha precisat que mantindrà una reunió en els pròxims dies amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló- ha indicat que qualsevol canvi en aquestes restriccions vindrà determinat per la decisió que adopti la Conselleria de Sanitat atesos els criteris de seguretat sanitària.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací