Puig anuncia ajudes directes i immediates per als autònoms de la Comunitat Valenciana de fins a 1.500 euros

657

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que els autònoms i autònomes de la Comunitat Valenciana podran percebre ajudes immediates i directes, per a fer front a “qüestions bàsiques” relacionades amb la seva activitat, davant la situació generada per l’emergència sanitària del coronavirus.

En aquest sentit, el cap de l’Executiu valencià ha explicat que el Ple del Consell d’aquest divendres aprovarà una iniciativa de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que comprèn aportacions per a “atendre el lucre cessant” d’aquest col·lectiu, que oscil·laran entre els 750 i els 1.500 euros, segons si han paralitzat parcial o totalment la seva activitat.

El màxim responsable del Consell ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió per videoconferència que ha mantingut aquest dijous amb el president de la CEV, Salvador Navarro, el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez i el secretari general de CCOO PV, Arturo León, una trobada en el qual també han participat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic Vicent Soler i el conseller d’Economia Sostenibles, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent.

El president de la Generalitat ha explicat que, amb aquestes ajudes, a les quals se sumaran la setmana pròxima altres destinades als treballadors i treballadores afectats per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTES), “es complementen espais que havien quedat sense resposta inicial” i que s’havien abordat amb els agents socials en reunions prèvies.

Línies d’actuació

Entre les mesures que ha avançat el cap del Consell es troba una línia de finançament per a projectes empresarials i circulant desenvolupats per professionals per compte propi i microempreses localitzades en la Comunitat Valenciana, dotada amb 60 milions d’euros. Així, es donarà liquiditat a aquests col·lectius, els qui podran percebre fins a 750.000 euros, a un tipus d’interès del 0%, amb una manca de 2 anys, sense comissió d’obertura i aval de la Societat de Garantia Recíproca (SGR).

D’altra banda, s’implementarà una línia d’avals de la SGR per a permetre a les empreses tant l’accés a línies de finançament d’entitats financeres, així com a la millora de la seva capacitat de negociació d’òptimes condicions de finançament amb la banca comercial privada que opera en la Comunitat Valenciana.

Causa de força major

Així mateix, el titular de la Generalitat ha explicat que hi ha moltes empreses i sectors que, malgrat no estar identificats expressament en l’Annex I del reial decret 463/2020, de declaració de l’estat d’alarma, han vist igualment reduïda de manera dràstica la seva activitat. Per aquest motiu, el president ha demanat al Govern que es faci una interpretació àmplia perquè aquestes empreses puguin aplicar la “causa de força major” i no es quedin per tant al marge de les ajudes contemplades en el reial decret llei de mesures urgents contra el coronavirus.

Finalment, el màxim responsable del Consell ha avançat un conjunt de mesures de caràcter tributari com l’ampliació dels terminis per a la presentació i el pagament d’alguns impostos com el de successions i donacions o el de transmissions i actes jurídics documentats, entre altres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací