Puig destaca el paper de l’empresariat per a “situar en l’agenda” les reivindicacions de finançament

1004

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat aquest dimecres el paper de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) per a “situar en l’agenda” les reivindicacions valencianes, com el Corredor Mediterrani o el nou sistema de finançament autonòmic, a les quals, ha afirmat, “ja ningú és aliè”.

Així ho ha manifestat el president durant la seva intervenció en la clausura de l’Assemblea General de l’associació empresarial, que ha tingut lloc en la Marina de València, i a la qual ha assistit també el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

“AVE és l’organització civil empresarial que té a Espanya major projecció pública”, ha destacat Puig, qui ha considerat que l’associació “li ho ha guanyat a pols, ajudant a situar el problema valencià a Madrid”.

En aquest sentit, ha considerat fonamental el suport de l’empresariat a reividicaciones en matèria d’infraestructures o de finançament econòmic que, ha afegit, “s’han situat en l’agenda”.

Ximo Puig s’ha referit al cas del Corredor Mediterrani, i ha subratllat que “no és raonable que existeixi aquesta dificultat” en el trànsit de passatgers i mercaderies “que ens està -ha dit- escanyant”.

Tot això, ha afegit, en un “moment de dificultats i incerteses” en el qual “el que passa fora de les nostres fronteres també ens afecta”, com el Brexito la “batalla” comercial entre els Estats Units i la Xina.

“Malgrat la inestabilitat política a Espanya, és evident que aquí hi ha bones perspectives”, ha manifestat el cap del Consell, que ha detallat que, “àdhuc amb les dificultats”, s’ha aconseguit una xifra rècord d’exportacions, de més de 30.000 milions.

En aquesta línia, el president ha defensat que la Comunitat Valenciana “està bastant millor que fa quatre anys”, i ha destacat xifres com els 225.000 ocupacions generades en aquesta legislatura, la major capacitat d’atracció d’empreses estrangeres i la reducció del palanquejament de les empreses valencianes que, ha recalcat, “està molt per sota de la mitjana espanyola”.

“Convivència, cohesió i concòrdia”

Per això, ha cridat a “continuar junts i treballar des de la cohesió” per a acabar “amb un clima de crispació permanent” i aconseguir “que es baixi el to”, doncs, ha afegit, “la societat no vol crispació ni enfrontaments estèrils”.

Puig ha apostat per “una societat espanyola més valenciana”, ja que, segons ha indicat, “en aquest espai de convivència, cohesió i concòrdia, la Comunitat pot ser una referència per a Espanya”, i s’ha referit a la “aliança públic-privada, les millores en el sistema educatiu, el sistema universitari i una FP potent” com a pilars.

“Tot això és el que hem d’anar fent i pensar en els grans temes, que han estat bandejats del debat públic”, ha conclòs el president, que ha instat a empresariat i Administració a “remar tots en la mateixa direcció”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací