PP: “La justícia obliga el Govern a retornar l’IVA a les CCAA mentre Puig ha estat incapaç de reclamar”

463

Actualitat Diària

El portaveu d’Economia del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez, ha afirmat avui que la justícia “ha obligat el Govern d’Espanya a retornar l’IVA a les comunitats autònomes mentre el President Puig ha estat incapaç de reclamar”.

Ibáñez s’ha pronunciat així després de l’anunci de la ministra Montero que abonarà a les CCAA l’IVA de 2017. En el cas de la Comunitat Valenciana l’import ascendeix a 281 milions d’euros. “Aquesta devolució no es farà per voluntat pròpia del Govern d’Espanya, sinó obligat per la Justícia després que el Suprem hagi donat la raó a Castella i Lleó, que sí l’havia sol·licitat”, ha explicat el portaveu d’Economia.

Ibáñez ha criticat que al contrari del que s’ha fet a Castella i Lleó i altres CCAA com Galícia, on s’ha reclamat aquesta devolució, el President de la Generalitat, Ximo Puig, “ha estat incapaç de plantar cara al President del Govern”. “Novament els ciutadans de la Comunitat ens hem sentit orfes d’un President que és incapaç d’aixecar la veu i de defensar els interessos de tots”, ha lamentat.

Així, Ibáñez ha indicat que Puig “ha deixat que Sánchez campi a pler” i s’ha comportat com un President “que prefereix continuar fregint a impostos a tots els valencians abans que exigir a Sánchez que pagui el que legítimament deu a tots els valencians”. El portaveu d’Economia del GPP ha recordat que des que governa el Botànic els valencians han pagat 3.000 milions d’euros més en impostos.

“Avui comprovem que a diferència del que fa Puig sí que hi ha presidents autonòmics valents que han sabut plantar cara al Govern d’Espanya i que gràcies a ells totes les CCAA rebran l’IVA que se’ls deu. A Puig hauria de posar-se-li la cara vermella davant la incapacitat que ha demostrat”, ha afegit.

No obstant això, Ibáñez ha titllat de “lamentable” que els diners que es retorni a la Comunitat Valenciana “en lloc de poder ser utilitzat per a reactivar i ajudar els valencians, anirà destinat a pagar el deute de 10.000 milions en què ha incorregut Puig en aquests anys”. “Els valencians necessitem un altre tipus de polítiques i un altre tipus de President, necessitem a algú que defensi els interessos de tots els valencians”, ha conclòs.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací