PortCastelló augmenta el trànsit de mercaderies amb el Marroc un 32,6% l’últim any

566

Actualitat Diària

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, participa en la missió comercial al Marroc encapçalada pel president de la Generalitat Ximo Puig i el conseller d’Obres Públiques, Política Territorial i Mobilitat, Arcadi España, amb l’objectiu d’impulsar noves aliances econòmiques amb el regne alauí.

Les xifres parlen per si soles: PortCastelló ha mogut 700.000 tones de mercaderies amb el Marroc en 2019, un 32,6% més que en 2018. Els principals ports marroquins amb els quals PortCastelló manté relacions comercials són, per aquest ordre, Casablanca, Tanger Med, Jorf Lasfar, Safi i Tangier.

El Marroc és a més una destinació clau per al sector ceràmic, aliat estratègic de PortCastelló. En 2016 només es van moure 101 tones amb aquest país i en 2019, només 3 anys després, s’han mogut més de 300.000 després de disposar de connexions directes i convertint-se en la primera destinació del recinte castellonenc en exportació ceràmica.

Són xifres que el president de l’Autoritat Portuària de Castelló està presentant en la missió comercial amb l’objectiu de segellar una aliança que permeta incrementar els trànsits amb els ports del Marroc.

Prova que el Marroc és una destinació amb un enorme potencial de creixement va ser la participació del port de Castelló en la fira Mediterranean Ports&Shipping a Casablanca al juliol del passat any per a presentar el seu potencial logístic. “Hi ha una gran oportunitat de negocis, tant en la importació com en l’exportació, i el comerç entre Espanya i el Marroc a través del port de Castelló anirà a més”, ha afirmat Francisco Toledo.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló acudeix a més a aquesta cita amb un òptim balanç del 2019: el port de Castelló es consolida en la novena posició en el sistema portuari espanyol, ampliant la diferència amb el seu immediat competidor, al qual supera per 3,2 milions de tones. L’any 2019 és també l’any de la consolidació del port de Castelló en el quart lloc del rànquing en trànsit de graneles sòlids, i el cinqué en import/export.

Finalment, Francisco Toledo ha presentat les inversions al Marroc de tres terminals privades de graneles sòlids per un import de 37 milions per a millorar en eficiència, protecció ambiental i sostenibilitat en l’operativa “que situaran al port a l’avantguarda en mètodes de càrrega i descàrrega d’aquesta mercaderia”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací