La Policia de la Generalitat inspecciona 55 locals a Onda, Vila-real i Castelló durant aquest cap de setmana

687

La consellera de Justícia anuncia una reunió amb els principals ajuntaments per a adoptar noves mesures

Actualitat Diària

Un ampli dispositiu de vigilància en el qual han participat tots els cossos i forces de seguretat de l’Estat ha vetlat durant aquest cap de setmana perquè els locals d’oci i els seus clients complien de manera estricta amb les mesures fixades per les autoritats sanitàries per a previndre l’expansió de la Covid-19.

Com va anunciar dijous passat el president Ximo Puig, agents de la Policia Local, Policia de la Generalitat, Policia Nacional i Guàrdia Civil han realitzat aquest cap de setmana controles en les principals ciutats i nuclis turístics de la Comunitat Valenciana per a garantir que les activitats d’oci nocturn es realitzaven conforme a les recomanacions sanitàries i complint amb l’obligació de portar màscara i respectar la distància de seguretat i el límit d’aforament marcat per als locals oberts al públic.

Durant aquest cap de setmana el grup d’Espectacles de la Policia de la Generalitat ha inspeccionat i controlat 190 locals i ha alçat 9 actes de proposta de sanció tant per incomplir les mesures sanitàries enfront del Covid-19 com per infringir alguns dels preceptes regits en la llei 6/2018 de la Generalitat d’espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics.

Des de divendres passat, la Unitat Adscrita de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana va realitzar 1.385 advertiments relacionats amb l’ús de la màscara i la distància de seguretat. Del total, 28 es van convertir en proposta de sanció per no usar la màscara en la via pública o locals oberts al públic. A més, els agents van identificar a 379 persones i 46 vehicles. El dispositiu també va permetre imposar una ordre de tancament d’establiment, dues denúncies per seguretat viària, alçar set actes per tinença de drogues o armes, realitzar un auxili humanitari i acompanyar a la Inspecció de Treball i a la Seguretat Social a controlar tres locals.

Per províncies, en la de València la Policia de la Generalitat va practicar 80 inspeccions en locals d’Alboraia, el Perelló, el Puig, la Pobla de Farnals, Piles i València amb un resultat de 5 propostes de sanció. En la d’Alacant, els 55 establiments controlats se situaven en la capital, a Calp, a Elx, en Sant Joan i a Sant Vicent del Raspeig, i quatre d’ells van ser proposats per a sanció. A la província de Castelló també de van inspeccionar 55 locals a Onda, Vila-real i Castelló de la Plana però no es va estendre acta amb proposta de sanció en cap d’ells. A aquestes dades cal sumar les sancions proposades per altres cossos amb competències en seguretat.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que la coordinació entre els diferents cossos de seguretat “ha permés multiplicar l’eficàcia dels controls per a comprovar que les persones, i també els locals, compleixen amb les mesures de l’ús de la màscara i de limitació d’aforament que marquen les autoritats sanitàries”.

Bravo ha aprofitat per a llançar de nou un missatge a la ciutadania i a l’empresariat, als qui ha demanat corresponsabilitat per a demostrar que si es compleixen les normes els locals d’oci no té per ser un lloc de risc. En aquest sentit, la consellera ha reiterat que “el dispositiu de seguretat desplegat aquest cap de setmana ha constatat que l’oci reglat és la millor opció perquè la ciutadania es divertisca complint amb les normes sanitàries per a previndre la propagació de la Covid-19”.

Reunió amb ajuntaments

En el marc de la cogobernança impulsada per la Generalitat en la gestió de la pandèmia, la consellera de Justícia convocarà la setmana vinent als alcaldes i alcaldesses de les principals ciutats i destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana per a avaluar conjuntament l’evolució de la situació epidemiològica i estudiar la possibilitat d’adoptar mesures complementàries que puguen ajudar a minimitzar el risc de contagi.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací