Tres enginyers i una dissenyadora tornen a ‘casa’ gràcies al Pla de Retorn del Talent de Castelló

729

L’alcaldessa Amparo Marco destaca la inversió de 100.000 euros en la primera línia de subvencions per a recuperar el talent

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló ha subvencionat el retorn a la ciutat d’una dissenyadora gràfica, un enginyer agrícola, un electrònic i un altre industrial gràcies al Pla de Retorn del Talent, impulsat des d’alcaldia amb una inversió de 100.000 euros en ajudes a empreses locals que han contractat a professionals castellonencs que es trobaven a l’estranger treballant.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat aquesta iniciativa per la seua contribució al fet que “a quatre castellonencs puguen tornar al seu lloc d’origen per a continuar formant-se professionalment i aportar el seu talent i experiència internacional als negocis locals”. En aquest sentit, les empreses que han obtingut la subvenció es dediquen a àmbits com el disseny digital i comunicació, l’agricultura sostenible, els dispositius electrònics i la Big Data i intel·ligència industrial.

Dos dels professionals estaven treballant a Londres, un altre a Romania i una altra de les seleccionades en Biberach (Alemanya). L’alcaldessa ha mostrat la seua satisfacció per la possibilitat “de contribuir des de l’Ajuntament de Castelló al retorn del talent i per ajudar al fet que complisquen les seues expectatives de poder tornar a la seua ciutat”. Segons ha explicat la primera edil, “ens han traslladat que estaven tots desitjant tornar a Castelló amb les seues famílies, parelles i fins i tot fills i filles, així que l’esforç econòmic i administratiu del consistori ha valgut la pena perquè aquests professionals comencen el seu nou treball a Castelló a partir de 2019”.

L’objectiu d’aquesta línia de subvencions és facilitar la recuperació del talent i afavorir així el retorn i la inserció laboral de joves castellonencs que viuen a l’estranger o fora de la Comunitat Valenciana, incorporant professionals qualificats en iniciatives lligades al coneixement i la innovació. Amb aqueix propòsit, el consistori ha concedit en aquesta primera convocatòria 100.000 euros, amb una dotació màxima per projecte de 25.000 euros.

La regidora d’Impuls Econòmic, Patricia Puerta, també ha destacat que es tracta de la primera línia de subvencions impulsada per l’Ajuntament per a la recuperació del talent, una iniciativa que s’emmarca dins del Pla Estratègic d’Ocupació de Castelló 2016-2019.

D’altra banda, l’ajuntament ha realitzat una altra iniciativa per a evitar la ‘fugida de cervells’ i retindre el talent investigador a Castelló. Així, juntament amb la Universitat Jaume I i a través de la Càtedra Ciutat de Castelló, han atorgat les beques Talent a nou alumnes i alumnes de màster i grau de l’UJI. Cada estudiant rebrà 2.777 euros per a finançar la seua formació en investigació en aquesta universitat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací