Picasso, Dalí i Miró, protagonistes de la nova temporada del Mucbe de Benicarló

728

Actualitat Diària

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, acompanyat de la directora del Mucbe, Lorena Luján, ha anunciat les principals apostes del Mucbe per a aquest 2020, on destaquen tres exposicions permanents i una exposició temporal que s’inaugurarà el 27 de març i que du per títol «De Picasso a Barceló», que fa un recorregut per la història de l’art contemporani. L’exposició comptarà amb obres de Picasso, Miró, Dalí, Miquel Barceló, Luis Gordillo o Jaume Plensa. Sobre aquestes exposicions, Manchón ha assegurat que «convertiran el Mucbe, encara més, en tot un referent cultural tant a la comarca com a la província».

En concret, la primera de les exposicions permanents que veurà la llum aquest any és «Terra d’Ibers», una mostra en què s’exposarà el fons arqueològic del Mucbe, posant-lo en valor, millorant els continguts expositius per tal que siguen més pedagògics. Una altra de les mostres permanents que s’estrenaran enguany retratarà la història del Convent de Sant Francesc, que s’ubicarà a la Capella del Mucbe. Finalment, la tercera exposició permanent que s’inaugurarà serà «La història de les Falles de Benicarló», sobre la qual el regidor ha remarcat que «és un projecte amb una gran feina darrere perquè és molta la recerca d’informació que s’ha de completar, i sobre això estem treballant».

A més, el Mucbe comptarà enguany amb 34 exposicions temporals que, com ha reconegut la directora del Mucbe, «totes elles tenen una relació molt marcada amb la dinàmica de Benicarló, caracteritzada per seguir una vida cultural molt activa i participativa, i això es veu reflectit a les mostres». D’entre totes les exposicions, un bon nombre d’elles estaran promogudes per les pròpies entitats locals. Al llarg de l’any també hi haurà mostres d’artistes com Manuel Silvestre, Pere Ribera o José Gumbau.

El Mucbe també realitzarà aquest any algunes modificacions per tal de millorar l’experiència als visitants. En concret, s’implementarà la senyalització integral del Museu de la Ciutat de Benicarló i es modificarà la zona de recepció i atenció als visitants per tal d’adaptar-la a la normativa d’accessibilitat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací