PHEspaña desplega mig centenar d’imatges als balcons de Castelló

586

Actualitat Diària

Els balcons de Castelló ja llueixen les fotografies seleccionades del concurs ‘PhotoEspaña desde mi balcón’, una exposició organitzada per la regidoria de Cultura i PhotoEspaña, uns dels principals festivals internacionals de fotografia. L’edil de l’àrea, Verònica Ruiz, ha recorregut la mostra ubicada en el centre històric i comercial de la ciutat i ha intercanviat impressions amb els comerciants que han cedit els seus balcons per a la iniciativa.

“Aquesta exposició servirà com a estímul per a que la ciutadania torne a passejar pels carrers del centre i contribuir a la reactivació de Castelló”, ha assegurat l’edil, qui ha agraït la col·laboració de les associacions de comerciants del centre. Ruiz ha explicat que “les imatges ens transporten a les diferents realitats que els autors i les autores han viscut durant el confinament i ens recorden la importància de romandre unides i units per a superar aquesta crisi i poder tancar l’alerta sanitària de manera definitiva”.

En total, el concurs ha rebut 252 imatges només a Castelló, de les quals un jurat especialitzat n’ha seleccionat mig centenar. Totes elles conformen una mostra que s’inaugura hui i romandrà exposada fins al 31 d’agost en un itinerari urbà que es podrà veure a edificis tan emblemàtics com el Menador, seu principal de l’exposició, el Teatre Principal, la Casa dels Caragols, el Casino Antic, la Casa Abadia, el Museu d’Etnologia, Cefire, la Cambra Agrària i les biblioteques municipals.

A més, també s’exposaran en els balcons dels comerços de la ciutat que han col·laborat en aquesta iniciativa i als balcons particulars seleccionats per a l’ocasió dels principals carrers del centre de Castelló: Carrer Colón, carrer Cavallers, carrer Amunt, carrer Major, carrer d’Enmig, carrer Antoni Maura, l’avinguda dels Caputxins, la Porta del Sol i la plaça de la Pau.

D’altra banda, per a garantir una experiència més enriquidora, l’organització ha creat un codi QR que et permetrà descobrir i rebre més informació de l’exposició, com per exemple les ubicacions de les fotografies que es mostren.

PhotoEspaña desde mi balcón’ recull les imatges captades des del passat 14 de març i ha utilitzat les xarxes socials com a principal eina de difusió sota l’etiqueta #PHEdesdemibalcón. Més de 50 ciutats han participat en aquesta iniciativa. Castelló fomentarà la seua capitalitat cultural en compartir l’estrena amb Barcelona, Madrid o Bilbao, esdevenint així ciutat de referència en matèria cultural.

La convocatòria va tancar el passat 17 de maig, amb més de 63.000 imatges en Instagram i 36.201 participacions registrades a la web del Festival. PhotoESPAÑA va voler convidar els ciutadans a expressar-se amb fotografies preses des dels seus balcons i finestres, com un exercici col·lectiu en una situació tan excepcional com la que estem vivint.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací