Peníscola posa en marxa un servei especial de neteja per a l’obertura de les seues platges al bany

710

La neteja serà diària amb el triple de maquinària i inclourà una neteja i desinfecció de mobiliari i superfícies

Actualitat Diària

L’àrea de Serveis al costat de la de Turisme i Platges de Peníscola, estan treballant en la confecció d’un pla especial de neteja del litoral per a l’obertura de les platges al bany.

Després de la publicació, aquest cap de setmana, de les recomanacions després de la crisi del Covid-19 del Ministeri de Sanitat, els serveis municipals estan ja treballant en la confecció d’un programa d’accions al costat de l’empresa concessionària de la neteja en platja.

“Fins enguany, la neteja en platges era ja molt intensiva, perquè el contracte de serveis contemplava diverses temporades, sent la temporada de bany la que comptava amb més recursos, tant en matèria de maquinària com en neteja manual” ha explicat l’edil de l’àrea de Serveis, Jorge Rovira.

Les actuals circumstàncies i les recomanacions sanitàries “ens plantegen un nou escenari al qual ens adaptarem per a poder garantir la neteja i desinfecció de superfícies susceptibles d’estar en contacte amb els usuaris” ha explicat Rovira.

Així, els edils de totes dues àrees han anunciat l’elaboració d’un pla conjunt, “perquè disposem de més de mig milió de metres quadrats d’arenals en el nostre litoral, un dels principals recursos turístics de la nostra destinació” ha explicat la regidora de l’àrea de Turisme i Platges, Raquel París, compromesa amb “garantir la seguretat sanitària d’aquest entorn aplicant quantes recomanacions ens faciliten les autoritats sanitàries”.

El nou protocol de neteja en el qual treballen les àrees, juntament amb l’empresa concessionària en la localitat, inclou no sols l’habitual neteja d’arena, que serà diària i comptarà amb el triple de maquinària de la qual compte en aquests moments; sinó que també inclourà una neteja i desinfecció, amb productes autoritzats, de mobiliari en platja i els seus accessos, com per exemple les baranes i altres superfícies de contacte.

Atenció al públic amb mampares

Des de l’inici de l’estat d’alarma provocat pel Covid19, l’àrea de Personal de l’Ajuntament de Peníscola ha anat proveint als empleats municipals dels equips de protecció necessaris per a l’exercici de l’activitat “en àrees com la Policia Local o els Serveis Socials municipals que no han deixat de treballar de manera presencial i amb atenció al públic, juntament amb les contribucions d’altres administracions i el voluntariat, hem distribuït els EPIS que han sigut necessaris” ha explicat la regidora de l’àrea, Dolores Bayarri.

En aquesta setmana, “davant la possible obertura de les dependències municipals de forma més generalitzada, estem instal·lant mampares de seguretat que garantisquen l’atenció al públic en les millors condicions, tant per als usuaris dels serveis, com per als empleats públics” ha confirmat Bayarri, concretant que al llarg d’aquesta setmana es completarà la instal·lació en la resta de dependències amb atenció ciutadana.

En el ple municipal de la setmana passada, l’Ajuntament aprovava una modificació pressupostària que habilitava una partida per a aquesta mena de despeses amb 14.000€ amb els quals es farà front al pagament de més materials i instal·lacions de protecció.
La neteja serà diària amb el triple de maquinària i inclourà una neteja i desinfecció de mobiliari i superfícies

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací