Peñíscola conta ja les hores per a la inauguració del Festival Internacional de Música Antigua y Barroca

881

S’inaugura el dilluns 3 d’agost a les 22.30 hores al pati d’armes del castell del Papa Luna amb el concert ‘Quien amores tiene…’

Actualitat Diària

El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola s’inaugura el dilluns 3 d’agost a les 22.30 hores al pati d’armes del castell del Papa Luna amb el concert ‘Quien amores tiene…’, del Cor de la Generalitat i el grup Harmonia del Parnàs sota la direcció de Marian Rosa Montagut.

‘Quien amores tiene…’ es va estrenar el 19 de juliol a la 43a edició del Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Almagro i posteriorment farà una gira per diverses localitats: Vilafranca, Peníscola i Santander.

El programa de l’espectacle ‘Quien amores tiene’ és una commemoració del V centenari de la primera volta al món, amb una mostra significativa de la música que sonava en els temps en què el portugués Magalhaes, amb el finançament de la Corona espanyola, va fer la primera circumnavegació a la Terra de la història.

La proposta musical inclou obres que sonaven en aquells anys de manera habitual a la península, cançons que procedien de la tradició popular i que van ser elaborades en composicions polifòniques pels grans mestres. L’eix conductor de la proposta és l’amor i el desamor, que pren com a títol la cançó de Juan Vázquez “Quien amores tiene, ¿cómo duerme? Duerme cada uno como puede…”.

La XXV edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, que se celebra del 3 al 12 d’agost amb un total de tretze concerts, està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, amb la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Peníscola.

A causa de les condicions de mobilitat dels artistes internacionals per la pandèmia de la Covid-19, s’ha adaptat la programació reforçant-la amb gran presència d’actuacions d’agrupacions valencianes de gran nivell gràcies al pla ‘reaCtivem’, també amb més actuacions familiars.

D’aquesta manera, el festival comptarà amb veus valencianes destacades, com Èlia Casanova, Premi Carles Santos de la Música Valenciana al millor disc de recuperació del patrimoni musical, o Mara Aranda en un espectacle familiar.

Pel que fa a la localització, quatre dels concerts se celebren al Palau de Congressos de Peníscola, dels quals tres seran per a públic familiar i entrada lliure. Els altres tenen lloc a l’emplaçament habitual del festival, el castell del Papa Luna.

Cal destacar que la celebració dels 25 anys de festival s’ajorna per les condicions sanitàries fins a l’edició de 2021. D’altra banda, el disseny del cartell d’aquesta edició és de l’estudi castellonenc Juárez Casanova.

Programació

El festival continua el 4 d’agost, a les 20.30 hores, amb el primer dels concerts gratuïts al Palau de Congressos; la formació Galería del Claroscuro d’Alacant, amb Anabel Sáez en el clavecí i la direcció, ens porta ‘Los colores del corazón’, un espectacle per a públic familiar a partir dels sis anys.

El mateix dia a les 22.30 hores i al castell del Papa Luna, Adriana Mayer i l’Ensemble de l’Albera, de València, oferiran el concert ‘Crudelissima Clori. Filli adorata’.

El 5 d’agost al castell del Papa Luna actuarà l’Accademia del Piaccere, vinguts des d’Andalusia, amb la soprano Mariví Blasco i amb Fahmi Alqhai en la direcció i la viola.

El 6 d’agost, de nou al Palau de Congressos i a les 22.30, serà l’actuació de Jordi Savall & Hespèrion XXI, de Catalunya, en un concert de títol ‘Orient-Occident diàleg de les ànimes’.

Al castell del Papa Luna el 7 d’agost actuarà Apothéose Ensemble, una formació de Madrid que, amb el títol ‘A tribute to tears’, interpretarà sonates de Georg Friedrich Hndel.

L’endemà, també al castell, serà el primer dels dos concerts de Capella de Ministrers en el festival, dirigits per Carles Magraner. El 8 d’agost, i amb l’actuació de la soprano Èlia Casanova, el concert ‘Mediterrània. Un mar de villanellas, villancicos y canciones’, i el 9 d’agost, a les 19.30 hores, al Palau de Congressos, amb la veu d’Aranda, ‘Tirant i Carmesina’, un concert per a públic familiar a partir de 6 anys amb entrada lliure.

El 9 d’agost tornen els concerts al castell del Papa Luna amb l’actuació de La Guirlande, vinguts d’Aragó, i el seu concert ‘Bach & sonidos’.

La formació valenciana Estil Concertant actuarà el 10 d’agost al castell del Papa Luna amb la soprano Olga Pitarch i Marisa Esparza en la flauta travessera i la direcció.

Tornem al Palau de Congressos amb un altre dels espectacles per a públic familiar i entrada lliure l’11 d’agost a les 19.30: Emilio Villalba & Sara Marina & Ángeles Núñez presenten ‘Cantica, Magallanes y Elcano, la música de una aventura’.

El mateix dia a les 22.30 al castell del Papa Luna, el grup de Castelló Il Dolce Incontro, format per Rafael Quiralt, Francesca Sala i Víctor Yusà, oferiran el concert ‘Herois duo’.

Tanca el festival el 12 d’agost al castell del Papa Luna el concert de Mediterrània Consort sota la direcció del flautista David Antich, que interpretarà els concerts per a flauta dolça i viola de gamba de Telemann.

Entrades

El preu de les entrades als concerts és de 12 euros. Hi ha un abonament per als deu concerts al preu de 100 euros i per a cinc concerts per 50 euros.

La venda anticipada està disponible a partir de l’1 d’agost hi haurà venda al Palau de Congressos de Peníscola de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i venda al castell tots els dies de concert de 21 a 22.30 hores.

Les representacions disposaran de totes les mesures de seguretat, higiene i distanciament que exigeix la crisi de la Covid-19, per la qual cosa s’han reduït els aforaments de tots els espais del festival.

Tota la informació del festival es pot consultar a (consultar aquí).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací