Peníscola afronta l’arribada de turistes amb més de 200 activitats culturals i esportives per aquest estiu

890

La població costera multiplica exponencialment els seus ciutadans els mesos de calor superant els 12.000 habitants 

Actualitat Diària

Peníscola proposa una agenda de més 200 actvitats culturals i esportives aquest estiu amb l’arribada massiva de turistes que volen gaudir de la mar. Durant els mesos d’estiu, Peníscols es converteix en el municipi més poblat de la costa nort de la provincia i supera els 12 000 habitants. L’àrea de Turisme aposta per la diversió en família i per les activitats en les platjes urbanes, tampoc se n’oblida dels festivals de música i teatre. A més a més, també es comptarà amb visites guiades per descobrir el patrimoni local com ara La Peníscola del cinema. A més a més, el municipi coster aposta pels campus esportius i les escoles d’estiu per tal d’afavorir la conciliació laboral i familiar. El municipi coster tractarà de compatibilitzar entre els nous ciutadans i els seus ciutadans de tot l’any i també llençarà un concurs de fotografia que serà la imatge de portada del programa de Festes Patronals.

Els més petits també tindran un lloc dins d’aquesta agenda cultural per gaudir amb la familia i l’Ajuntament de Peníscola convida a tothom a formar part de les activitats infantils gratuides, tallers, cines en la platja o també, teatre infantil. A més a més, s’aposta per la cultura popular amb un contacontes popular a la fresca o bé, amb shows de màgia. Totes aquestes activitats es podran gaudir en distintos llocs de la ciutat vella i extensió turística del municipi.

Peníscola platja

La conciliació familiar i laboral també és un  punt realment important i des de l’àrea de Benestar Social s’impulsen iniciatives per tal d’afavorir a aquest tipus de famílies. Les propostes són l’Escola d’Estiu o també, la programació de l’estiu del Centre Juvenil. Amb tot, tant major com petits tenen una àmplia oferta esportiva per escollir. Campus de distintos esports, tornejos o també, l’oferta dirigida de pràctica esportiva en les platges urbanes.

Propostes culturals

Els tradicionals festivals de Teatre de Carrer, Jazz, Música Antiga i Barroca o Teatre Clàssic innunden la programació estiuenca en la Ciutat de la Mar. Totes aquestes propostes culturas se complementen amb visites guiades per tal de conéixer el patrimoni arquitectònic i natural de la ciutat. A més a més, també hi haurà visites diàries orientades al públic infantil amb temàtica marinera, amb la Pirata Mar i el cavaller Roque.

Així doncs, l’àrea de turisme aposta per seguir posant en valor la condició de Peníscola com ciutat de “rodajes en les seues propostes per als visitants d’estiu, reforçant les visites guiades per la Peníscola del cinema”, ha explicat l’alcalde Andrés Martínez.

visites guiades peniscola

Concurs per al programa de festes

La regidoria de festes de l’Ajuntament de Peníscola, que no se n’oblida dels seus asidus habitants, ha posat en marxa un any més, la campanya en xarxes socials per aconseguir la imatge de portada del programa de Festes Patronals. El termini d’admissió de les obres comença avui, dia 5 de juliol i acabarà el 14 de juliol a les 23.30 hores. El Regidor de Festes en el Consistori, Ramón Simó ha explicat que l’objectiu és que hi haja més participació per part de veïns i veïnes i que “puguen opinar a través dels ‘m’agrada’, concreta també.

Les obres hauran de presentar-se per correu electrònic a l’adreça ‘festes@peniscola.orgi, i cada participant podrà presentar el nombre de fotografies que vulga. La inscripció és gratuïta i l’obra haurà de ser original, inèdita i presentada en format digital en alta resolució (mínim 800 píxels, 300 píxels per polzada) i en format vertical (22x32cm).

concurs foto peniscola

La temàtica de les fotografies haurà d’estar relacionada amb elements tradicionals, culturals i festius de les Festes Patronals de Peníscola, i quedaran fora del concurs aquelles imatges que no acomplisquen els criteris. Cada participant identificarà la seua obra amb un sol títol que haurà d’escriure en el mateix correu. També caldrà facilitar el nom complet de l’autor, la seua adreça i el seu nom de telèfon.

La votació inicial serà popular, és a dir, les fotografies presentades es publicaran en la pàgina de Facebook ‘Ajuntament de Peníscola’ el dia 15 a les 10:00 hores i estaran publicades per a la seua votació fins al dia 17 de juliol a les 10.00h. Les cinc fotografies amb més ‘m’agrada’, seran les finalistes del concurs.

El jurat, format per fotògrafs professionals i la Cort d’Honor de 2019, triarà entre les cinc fotografies més votades les dues que consideren més oportunes per ser portada (1r premi) i contraportada (2n premi) del programa de les Festes Patronals 2019. Els guanyadors comptaran amb un reconeixement econòmic i un diploma, el primer premi amb 200€ i el segon premi amb 100€.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací