Participació Ciutadana intensificarà el suport legal i fiscal a les 798 entitats i associacions de Castelló

La regidoria augmentarà les assessories i els cursos de formació a les entitats que necessiten resoldre dubtes i regularitzar les seues activitats

780

La regidoria augmentarà les assessories i els cursos de formació a les entitats que necessiten resoldre dubtes i regularitzar les seues activitats

 

Actualitat Diària

La regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Castelló, encapçala per Francesc Mezquita, intensificarà el suport legal a les associacions després de les directrius marcades per Hisenda a les associacions en matèria d’obligacions fiscals en les seues activitats. Per això, “des de la regidoria augmentarem les assessories fiscals i els cursos de formació a les entitats que necessiten resoldre dubtes i regularitzar les seues activitats” ha expressat Mezquita.

Castelló té enregistrades al registre municipal 798 associacions sense ànim de lucre, i s’estima que els volums econòmics anuals que mouen aquestes associacions a la ciutat està entre els 30 i els 40 milions d’euros. Les entitats han de complir amb les obligacions d’impost de societats si es compleixen algunes condicions que esmena la llei, i són moltes les associacions que per desconeixement, podrien estar incomplint aquesta obligació, per això, “les entitats han d’anar adaptant-se per complir aquestes obligacions” ha afirmat l’edil.

“Amb un 30% de la ciutadania associada, és a dir, unes 50.000 persones, l’associacionisme de la ciutat ha d’afrontar nous reptes de compliment de legalitat i de modernització i relació amb l’administració els pròxims anys” ha manifestat Mezquita. A més, ha afegit que “les administracions tenim la responsabilitat de donar suport a, reconéixer i col·laborar amb el teixit associatiu, perquè és el garant de la democràcia”.

La regidoria de Participació Ciutadana disposa dels recursos necessaris, especialment per a dirigir i reforçar al teixit associatiu de la ciutat i valorar-lo, per això s’han programat diferents assessories i cursos de fiscalitat específics per a les entitats no lucratives de la ciutat. Per tal d’accedir als cursos, caldrà inscriure’s en la secció ‘Escola de Participació’ en la pàgina web participa.castello.es.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací