Abonats 6.718 milions d’euros de les ajudes de la Política Agrària Comuna de la campanya 2019

565

Aquesta quantitat suposa 81 milions d’euros més que els abonats en la campanya anterior en la mateixa data

Actualitat Diària

Els pagaments de les ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC) realitzats des del 16 d’octubre de 2019 al 30 de juny de 2020 aconsegueixen la xifra de 6.718 milions d’euros, segons les dades publicades pel Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA). Aquesta quantitat suposa 81 milions d’euros més que els abonats en la campanya anterior a aquesta data, a causa d’un increment en l’execució dels programes de desenvolupament rural del Fons Feader.

L’exercici de pagament de les ajudes de la PAC computa cada any els pagaments realitzats des del 16 d’octubre de l’any a què es refereixen els pagaments fins al 15 d’octubre de l’any següent. En relació amb les ajudes del primer pilar, fons Feaga (Fons Europeu Agrícola de Garantia) els pagaments realitzats a la citada data aconsegueixen els 5.205,29 milions d’euros.

Les denominades ajudes directes (pagament bàsic, pràctiques beneficioses per al clima i medi ambient, joves agricultors, pagament específic al cotó i l’ajuda associada voluntària) han finalitzat pràcticament el seu pagament d’aquesta campanya, ja que la data límit per al pagament era el 30 de juny. No obstant això, encara podran fer-se ingressos fins al pròxim 15 d’octubre, de fins al 5% de la quantitat ja pagada, per a abonar els expedients que, per alguna raó, encara no hagen rebut les seues ajudes. En la resta de règims Feaga les ajudes poden pagar-se sense límits fins al pròxim 15 d’octubre.

Pel que respecta a les ajudes Feader (Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural), des de l’inici d’aquest exercici i en relació amb la despesa pública total contemplat en els programes de desenvolupament rural per al període 2014-2020, els pagaments realitzats a 30 de juny aconsegueixen els 1.512,72 milions d’euros, 107,45 milions d’euros més que el pagat en les mateixes dates de l’exercici anterior.

Les mesures adoptades pel Ministeri d’Agricultura i les comunitats autònomes per a flexibilitzar la gestió de les ajudes han permés que els pagaments d’aquesta campanya no s’hagen vist afectats per la situació extraordinària provocada per la Covid-19. Per a això, es va sol·licitar a la Comissió Europea l’establiment de mecanismes extraordinaris per a simplificar la gestió i el control d’aquestes ajudes.

En la pàgina web del FEGA (www.fega.es) es pot consultar l’informe on es detalla el pagament, a 30 de juny de 2020, dels fons europeus Feaga i Feader, que configuren la PAC.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací