Nous cicles de contes a les platges, tallers i visites teatralitzades per a l’estiu a Castelló

791

Actualitat Diària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la regidora de Turisme, Pilar Escuder, han presentat hui la programació turística d’aquest estiu, amb activitats que ja estan en marxa des de mitjan juny i que es prolongaran fins al 30 de setembre. Una oferta diversificada i adaptada a les noves mesures de seguretat per la covid-19, amb controls d’aforament i desinfeccions i neteges periòdiques per a garantir la protecció de la salut durant les activitats i en les instal·lacions.
La programació, amb el lema, Ara toca gaudir, arriba amb novetats, com el canvi d’ubicació del cinema d’estiu, que passa de la platja del Gurugú a la del Pinar; el cicle Contes a peu de mar, al Pinar i al Serradal; i el cicle Novel·la, història i platja al Serradal. A més, s’incorporen noves visites guiades i teatralitzades, tant al Grau com pel centre de Castelló.
“El turisme és una de les activitats estratègiques per a Castelló i té un paper fonamental per a la seua reactivació econòmica i social. Aquest equip de govern ha apostat pel sector i per a situar a la ciutat com a destinació turística segura, adaptant la programació al context actual”, ha explicat l’alcaldessa. “Dinamitzem el sector promovent activitats i prenent una altra sèrie de mesures per a reactivar-lo, com mediar davant Costas per a avançar la data d’inici del pla d’explotació de platges, de manera que tots els serveis, inclosos els xiringuitos, han pogut obrir abans de juliol”, ha dit l’alcaldessa.
La regidora de Turisme, per la seua part, ha posat en valor la campanya turística activada durant el confinament denominada Re-conéixer Castelló, que busca potenciar els atractius que té la ciutat per a atraure tant als veïns com als turistes en un estiu tan atípic com l’actual i ha posat l’accent en l’esforç realitzat perquè tots els serveis i recursos estiguen oberts aquesta temporada. “Hem treballat per a oferir una oferta turística completa i variada en un context complicat, potenciant valors que té la nostra ciutat, com la naturalesa, el benestar, el patrimoni, l’esport, la gastronomia o les experiències”, ha apuntat Escuder.
El programa de turisme diversifica l’oferta en cadascuna de les tres platges. Al Gurugú, se centren les activitats esportives i d’oci, mentre que el Pinar acull propostes dirigides a un públic familiar, a més de comptar en els seus voltants amb el pàrquing d’autocaravanes. Enguany, com a novetats, el Pinar acollirà el cinema d’estiu tots els divendres de juliol i agost; el cicle Contes a peu de mar, que es desenvoluparà en el punt bebé; i visites guiades teatralitzades com Pirates en la nostra costa. A més, continuen les classes de ioga, de dilluns a divendres; el Festival de Ioga, del 10 al 12 de juliol; classes de taitxí, els dimarts i els dijous; el parc infantil aquàtic; i activitats aquàtiques per a persones amb mobilitat reduïda.
Al Serradal, hi ha un punt d’activitats mediambientals i culturals, amb els cicles Novel·la, història i platja, amb reunions obertes amb diversos autors, i Contes a peu de mar com a principals novetats. També es faran en aquest entorn natural, tallers sobre la biodiversitat de les platges, La invasió dels plàsticsLes tortugues marines i Què pesquem i què mengem?.
Al marge de la programació en les tres platges, també s’han organitzat visites guiades i teatralitzades gratuïtes: Essència de CastellóLa ceràmica a CastellóNa Violant d’Hongria: la primera reina de CastellóCastelló a la fresca: tres cultures, tres històriesCastell Vell i El Grau i la vida marinera. L’aforament està limitat i per a assistir és necessari reservar plaça. Les inscripcions es poden formalitzar per correu electrònic (castellon@touristinfo.net), per telèfon (964358688) i de manera presencial en les oficines de turisme, tant en la central de la plaça de l’Herba (al costat del Fadrí), com en els punts d’informació turística que estan situats a les platges. A més, tots els dissabtes d’agost l’esplanada de l’ermita de la Magdalena, amb aforament limitat, acollirà el cicle de concerts Nits d’Estiu a l’ermita de la Magdalena.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací