No hi ha dubte: el seu nom oficial serà Castelló i s’aprovarà per majoria simple el 22 de febrer

El regidor de Normalització Lingüística també aclara que “la regulació del Consell és molt garantista i necessita aval científic"

1394

AcutalitatDiària

L’equip de Govern de l’Ajuntament no dubtarà i portarà al ple de febrer la proposta perquè el nom de la ciutat no siga bilingüe i es denomine únicament pel seu topònim en valencià: Castelló.

Després de la polèmica deslligada per la campanya en Change.org, Nos encanta llamar a nuestra ciudad Castellón NO queremos imposiciones para cambiarlo !! promoguda per un particular perquè es mantinguen els dos noms de la ciutat, el bipartit ha remès un comunicat en l’afirma que no va a canviar la seua proposta.

El regidor responsable de Normalització reitera que li agradaria arribar a un consens, però el Pacte del Grau ho traurà avant només amb els seus vots , majoria simple, en la sessió ordinària de febrer. Una vegada superat aquest tràmit, la denominació oficial de la ciutat haurà de ser reconeguda pel Consell, on ‘el Govern del Botànic’ donarà el seu vistiplau.

El comunicat diu concretament el següent:

“El regidor de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló ha volgut recordar la voluntat de l’Equip de Govern d’arribar al consens “en tots els temes importants de la ciutat, ho intentem amb el Pla General, i ara amb el nom de la ciutat, però és evident que és molt difícil arribar al consens amb qui diu que la nostra llengua és vilatà o diu que cal llevar-li la subvenció a entitats tan arrelades al nostre castellonerismo com són els Dansants del Corpus”. Garcia també ha manifestat, referent a la postura partidista del Partit Popular i Ciutadans, que “no hem arribat al Govern d’aquesta ciutat perquè la dreta ens diga quin ha de ser nostra política”.

Per açò,continua el comunicat, “ens atendrem al decret del Consell, que solament estableix la majoria simple en el ple de l’Ajuntament per a poder iniciar els tràmits”.

El regidor de Normalització Lingüística també ha aclarit que “la regulació del Consell és molt garantista, ja que a més de l’aprovació en ple, exigeix que hi haja un aval científic que recolze la iniciativa” i la realitat és que en els últims 40 anys cap expert ha defensat la denominació castellanitzada de Castelló, molt al contrari, “tots han coincidit que la “n” del final sobra”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací