Nissan regna en el segment crossover: més de 430.000 crossovers matriculats a Espanya

669

Actualitat Diària

Cap marca ha aconseguit la fita de vendre més de 430.000 crossovers en el mercat espanyol com l’ha fet Nissan. En un mercat com l’espanyol, on un de cada dos cotxes que es matriculen és un crossover, existeix un líder natural, Nissan, que ja ha matriculat més de 430.000 unitats del segment de moda.

D’aquestes 430.000 unitats, més de 300.000 han sigut Qashqai, 90.000 Juke i 40.000 X-Trail. Hui mateix, el concessionari oficial de Nissan a Plasència, Alqazeres Motor, ha fet lliurament del Qashqai número 300.000 a un client.

Per models cal destacar l’evolució del Nissan Qashqai, el crossover més venut en el mercat espanyol amb un total de 30.156 unitats en 2019, la qual cosa li va ajudar a pujar a ser el líder del segment per tretzé any consecutiu i ser el tercer model més venut a Espanya, a més de liderar el canal d’empreses.

En les cinc edicions del Crossover Domination de Nissan hem recorregut els racons de la península ibèrica. Partint del centre en la Serra de Madrid i buscant després els extrems de la península, des dels caps de Finisterre i Trafalgar, passant per Cap dóna Roca a Portugal. Enguany seguim l’aventura, celebrant la VI Edició de l’esdeveniment en un entorn que té forts llaços amb la gamma Crossover Nissan, el Cap de Creus.

Els seus tres models Qashqai, X-Trail i Juke, favorits entre els usuaris, han aconseguit apuntalar a Nissan en un segment crossover en clar creixement i expansió. Amb l’arribada de nous models, representa ja pràcticament el 50% del mercat espanyol, la qual cosa reforça encara més si cap la posició de lideratge dels crossover Nissan. Segons les dades de Anfac, el segment dels crossovers xicotets va créixer en 2019 un 11%, el segment dels crossovers mitjans, un 4,1% i el dels grans un 15%.

És destacable l’evolució dels crossovers per combustible, ja que degut a aquest efecte de caiguda pronunciada del dièsel i a aquest efecte de la normativa CAFE sobre el mercat, el combustible gasolina significa hui dia un 52% sobre el mercat total en el segment C-SUV, mentre el dièsel representa un 32% i un 16% d’electrificats. En el segment B-SUV, aquesta diferència és encara més acusada ja que la gasolina representa en aquest segment un 80%, un 18% gasolina i un 2% els electrificats. És a dir, en tot just un any i mig, el mercat s’ha balancejat totalment d’un extrem a un altre.

Nou JUKE

Amb l’arribada al mercat al desembre de 2019 de la segona generació del Nissan Juke contínua un deixant d’èxit que dura quasi una dècada. La primera generació del coupé va tancar el 2019 havent-se convertit en l’elecció d’un milió de clients europeus i havent propiciat amb la seua arribada l’any 2010 la creació d’un segment totalment nou.

Enguany, la nova generació aconsegueix conjuminar en un sol vehicle la innovació, el rendiment i la tecnologia sense deixar de costat el disseny característic, divertit i atrevit que ha aconseguit captivar al públic.

Aquest nou model, que incorpora la tecnologia de la Mobilitat Intel·ligent Nissan, és el Nissan més connectat de la història. Amb el nou sistema NissanConnect d’informació i entreteniment i la compatibilitat amb Google Assistant. Els propietaris del Nissan JUKE poden comprovar si les portes del seu cotxe estan tancades i bloquejar o desbloquejar el seu Nissan directament des del seu mòbil. Per a major seguretat, els conductors també poden comprovar la pressió dels pneumàtics i el nivell d’oli abans d’anar-se de viatge.

La seua avançada tecnologia ProPILOT de Nissan, que ofereix direcció acceleració i frenada assistides electrònicament, estarà disponible per primera vegada en el JUKE. El sistema ProPILOT accelera i desaccelera el vehicle perquè el conductor puga mantindre la distància i velocitat adequades, a més de mantindre el cotxe centrat en el seu carril. Inclou a més elements com el sistema anti-col·lisió frontal intel·ligent amb detecció de vianants i ciclistes, reconeixement de senyals de trànsit, alerta de trànsit posterior i control d’angles morts.

Totes aquestes prestacions, el seu disseny únic i la seua connectivitat fan del nou Juke un model que converteix la conducció en una cosa divertida. A més, tant la primera com la segona generació del B-SUV coupé han sigut guardonades com a Millor Cotxe de Canàries 2020, fita única en la història d’aquest premi.

Un disseny espectacular i tecnologies d’alta gamma per als Nissan N-TEC Edition

N-TEC, la nova edició limitada del QASHQAI i el X-TRAIL, ve a emplenar la gamma amb disseny i tecnologia. Un estil espectacular amb detalls únics en negre a l’interior i en l’exterior per a oferir un aspecte més luxós

Incorpora les tecnologies de la Mobilitat Intel·ligent Nissan per a aportar major seguretat i utilitat amb un cost menor

Aquesta edició especial, denominada N-TEC, emplenarà la gamma amb un aspecte més exclusiu i luxós. Tots els models compten amb elements exteriors únics i elegants de color negre, per la qual cosa els clients poden començar la dècada de 2020 al volant del seu sofisticat QASHQAI o X-TRAIL N-TEC.

La versió especial N-TEC també millorarà l’experiència de conducció en incorporar innovacions de la Mobilitat Intel·ligent Nissan per a un públic més ampli que mai.

El QASHQAI N-TEC té un nou aspecte espectacular amb llandes d’aliatge de 19 polzades i detalls en negre, que inclouen fars davanters enfosquits. La millora centrada en el negre es trasllada a l’interior del QASHQAI N-TEC gràcies als seients entapissats en PVC/Alcantara®. La tecnologia també ha millorat gràcies a la incorporació de l’avançat sistema d’assistència a la conducció Nissan ProPILOT i a l’assistent intel·ligent d’aparcament. Per a contribuir a millorar la seguretat i la connectivitat a bord, el QASHQAI N-TEC compta amb el sistema d’informació i entreteniment NissanConnect, que inclou Apple CarPlay i Android Acte per a garantir una connexió sense problemes a la vida digital.

Per a aquells clients que necessiten més espai, el X-TRAIL N-TEC ofereix versions de cinc o set places, amb tracció davantera o integral. Inclou llandes d’aliatge negres de 18 polzades, graella V-motion cromada de color fosc i detalls en negre brillant, com les barres del sostre i les cobertes dels retrovisors. També inclou la pintura metal·litzada i, per a afegir un toc d’estil, aquest X-TRAIL especial incorpora proteccions il·luminades amb el logo N-TEC a les portes. Des del punt de vista de la seguretat, equipa el sistema Nissan ProPILOT en els models dièsel amb caixa del canvi automàtica, a més de l’aclamat paquet de l’Escut de protecció Intel·ligent Nissan.

La nova edició limitada Nissan N-TEC estarà disponible en la xarxa de concessionaris a la fi del mes de gener.

Nissan Ariya. El futur de la Mobilitat Intel·ligent Nissan

Nissan va revelar en l’última Edició del Saló de Tòquio a l’octubre de 2019, el prototip Ariya, un vehicle elèctric crossover amb doble motor elèctric, una potent acceleració, una tecnologia de conducció assistida i una estètica herald d’una reinvenció integral del disseny de la marca. El nou prototip Ariya de Nissan anuncia l’alba d’una nova era per a Nissan, en la qual l’empresa s’embarca en una redefinició de la seua filosofia corporativa per a la següent fase evolutiva de l’automòbil.

El prototip Ariya presenta una cabina espaiosa i de luxe amb dispositius d’alta tecnologia i una carrosseria que transmet la naturalesa neta i pura dels vehicles elèctrics. Il·lustra la visió que té la Mobilitat Intel·ligent Nissan del transport personal, segons la qual l’electrificació i els vehicles intel·ligents oferiran experiències de viatge adaptables i impecables sense accidents ni emissions nocives per al medi ambient, demostrant què pot arribar a ser un crossover i marcar un abans i un després en el segment a Europa.

El prototip Ariya marca un rumb de disseny completament nou per a Nissan. Una nova arquitectura en el vehicle brinda noves oportunitats per a redefinir la interacció dels automòbils amb la societat i com un vehicle elèctric amb capacitats avançades de conducció pot oferir una nova perspectiva. Amb aquest vehicle i el prototip IMk, la marca vol assegurar-se que l’ànima de tot cotxe Nissan estiga impregnada per un ADN característicament japonés que s’expressa mitjançant una estètica moderna i senzilla a l’una que imponent, la qual cosa ha denominat com a “futurisme atemporal japonés”.

Caracteritzat pels conceptes de «elegància», «fluïdesa» i «sensualitat», el prototip Ariya de Nissan inclou exemples d’aquest nou vocabulari de disseny en tot l’exterior, com són parafangs davanters amples, fars LED superfinos i l’escut davanter (que substitueix a la reixeta típica dels vehicles a gasolina), adornat amb un emblema de Nissan il·luminat de disseny únic. L’escut incorpora un subtil patró geomètric que es revela quan s’il·lumina el senyal de moviment del vehicle elèctric.

El perfil del vehicle queda realçat per unes llandes de 21 polzades i cinc radis amb pneumàtics a mesura. L’elegant i baixa línia de sostre permet que el vehicle talle l’aire. L’estil de la part posterior del prototip Ariya també l’allunya dels SUV tradicionals, amb un pilar en forma de C molt inclinat que s’integra de manera fluida en la musculosa secció posterior. Una fulla de llum d’una sola peça amb lents fosques s’estén a tot l’ample de la carrosseria. El parafang posterior modelat i l’aleró posterior de muntatge alt aporten suggeriments menys subtils de la potència del vehicle.

La paleta cromàtica Blue Suisei del prototip Ariya crea un aspecte dual, en funció de la distància des de la qual s’observe. Des de lluny, l’intens color blau sembla presentar un acabat mat. Vist més de prop, grans escates de vidre incrustades produeixen milions de refraccions lluminoses reminiscentes d’un cometa travessant el cel nocturn.

Per als accents de la línia del sostre i les rodes del prototip Ariya s’ha usat un nou color que serà característic dels vehicles elèctrics futurs de Nissan: el coure, el color del sol en despuntar després de la nit i anunciar un nou dia. Simbolitza l’alba d’una nova era automobilística al mateix temps que fa l’ullet als artesans japonesos tradicionals, que modelaven aquest material per a crear obres d’art funcional.

Mentre que l’exterior del prototip Ariya expressa principalment les idees de «elegància» i «sensualitat», l’interior desplega un concepte de «fluïdesa» representat per la integració de la tecnologia en la vida quotidiana i la precisió de l’artesania japonesa.

Amb un sòl pla, possible gràcies a la disposició de la bateria i a l’absència d’un motor de combustió intern, el prototip Ariya rep als ocupants en una cabina que transmet sensació d’amplitud. El quadre de comandament minimalista no està sobrecarregat de botons i interruptors, com ocorre en els vehicles convencionals.

Quan el prototip Ariya rep energia, els controls tàctils integrats de manera fluida en el panell d’instruments cobren vida amb una resplendor. En canvi, quan el cotxe no s’utilitza, desapareixen en la superfície. Els únics controls físics són el botó d’arrencada, un únic comandament per a manejar la pantalla de 12,3 polzades i els controls de climatització, engranats amb elegància en la secció inferior de fusta autèntica del tauler d’instruments. El tauler d’instruments es funde de manera imperceptible amb les portes i els elements interiors i queda fora de la vista quan no està en ús.

Els seients còmodes i envolupants del prototip Ariya compten amb una armadura superdelgado que permet gaudir d’un espai interior encara més ampli i d’una millor visibilitat. Els seients davanters i darreres s’han situat per a garantir que tothom gaudi de magnífiques vistes de l’entorn i transmeten una sensació semblant a surar sobre una catifa màgica. Per a fer més còmodes els trajectes llargs, les bases dels seients davanters i darreres s’han folrat de tapisseria de pell perforada, amb una concentració de material en el punt on conflueixen la zona dels renyons i els malucs de l’ocupant. Un teixit rogenc brillant sota les perforacions aporta bellesa i profunditat.

Una icona de la Mobilitat Intel·ligent Nissan

Nissan va dissenyar el prototip Ariya com a símbol dels tres pilars de la Mobilitat Intel·ligent Nissan: conducció intel·ligent, potència intel·ligent i integració intel·ligent. Combina la tecnologia avançada d’un vehicle elèctric amb un nou grau de connectivitat fluida en la interfície màquina-humà i ofereix una experiència de conducció radicalment nova.

El prototip Ariya incorpora l’última versió del premiat sistema de conducció assistida de Nissan, ProPILOT 2.0, que ofereix una conducció més còmoda i segura. Aquest sistema combina una conducció per autopista mitjançant navegació, sense mans i per un únic carril. En activar la navegació per a maniobrar el vehicle per una ruta predefinida i les carreteres designades, el sistema pot ajudar al conductor a l’hora de realitzar avançaments, canviar de carril o prendre eixides en carreteres de diversos carrils.

ProPILOT 2.0 també permet una conducció sense mans per un únic carril.1 2 En acostar-se a un desviament o preparar-se per a avançar a un altre vehicle, el sistema analitza el moment adequat per a desviar-se o avançar sobre la base de la informació aportada pel sistema de navegació i els sensors de 360 graus. El conductor rep ajudes sonores i visuals molt intuïtives i el sistema li demana que pose totes dues mans en el volant i confirme l’inici d’aquestes maniobres mitjançant un interruptor. Quan es té el sistema de conducció ProPILOT 2.0 activat, la il·luminació interior canvia de color per a indicar que s’està utilitzant la conducció amb mans lliures. Aquesta il·luminació crea un ambient relaxant.

Amb un sistema de conducció 100% elèctric d’alt rendiment incorporat, el prototip Ariya de Nissan aporta parell motor instantani a les rodes gràcies a una configuració amb tracció dual davantera i posterior. Aquesta configuració ofereix una potència compensada i predictible a les quatre rodes, igual o millor que la de molts cotxes esportius de luxe.

Integració fluida

La tecnologia intuïtiva permet al prototip Ariya incorporar-se amb fluïdesa a la vida quotidiana del conductor, tant a bord del vehicle com fora d’ell, i gaudir de llibertat i mobilitat en qualsevol lloc i en qualsevol moment.

L’assistència en el viatge no es limita al vehicle. Entre les múltiples funcions de la interfície màquina-humà figura la «Navegació porta a porta», que permet a qualsevol definir una destinació en el seu telèfon intel·ligent, transferir-lo al prototip Ariya i deixar que el sistema de navegació del vehicle done les indicacions pertinents. En el cas que haja d’arribar-se a peu a la destinació final, el sistema transferirà la resta de la ruta al telèfon intel·ligent del conductor.

En acostar-se al prototip Ariya, el vehicle rep al conductor amb una llum de benvinguda i obri les portes automàticament, eliminant la necessitat de toquetear el comandament a distància. Fins i tot abans d’entrar, ajustos com la posició del seient del conductor i els controls de climatització es configuren amb acord a les preferències personals del conductor, que pot guardar en el seu perfil d’usuari d’un telèfon intel·ligent. El cotxe pot sincronitzar-se amb l’agenda del conductor per a anticipar-se als horaris d’eixida i preparar el vehicle perquè estiga climatitzat i llest per a eixir a la carretera. Per a maximitzar l’abast de conducció, pot aprofitar l’energia de la xarxa per a calfar o refrigerar el cotxe.

Una vegada que el conductor es troba en el seu interior, l’Assistent Personal Virtual pot ajudar a buscar informació i localitzar places d’aparcament, la qual cosa permet al conductor no apartar la vista de la calçada.

Quan es viatja, el Planificador de Ruta Intel·ligent del prototip Ariya de Nissan localitza de manera automàtica i determina les parades de recàrrega en el trajecte, la qual cosa garanteix que el conductor arribe a la seua destinació, independentment de la distància a la qual es trobe.

L’excel·lent gestió de l’emmagatzematge d’energia permet la conducció a llarga distància, sense que els llargs temps de càrrega interrompen els plans de viatge. A l’hora de la recàrrega, el prototip Ariya utilitza la càrrega ràpida CHAdeMO per a energitzar la bateria de manera ràpida i pràctica. El port de càrrega es desbloqueja quan el conductor s’acosta i indica mitjançant colors l’estat de càrrega del vehicle, que pot determinar-se d’una simple ullada.

Si el pla inclou recollir a amics al llarg del trajecte, la funció de xat de vídeo integrada pot ajudar a confirmar les dades abans de posar-se en ruta. A més, també permetrà vincular els telèfons mòbils dels amics amb la pantalla d’informació central del prototip Ariya per a mostrar la seua ubicació exacta.

En arribar a la seua destinació, el conductor pot utilitzar un telèfon intel·ligent o un dispositiu específic per a aparcar el vehicle automàticament des d’un lloc pròxim, gràcies a la funció d’aparcament remot ProPILOT. Això pot ser d’ajuda per als passatgers que necessiten espai addicional o ajuda per a descendir del vehicle.

La tecnologia sense fil Microprogramari Over The Air (FOTA) proporciona actualitzacions constants i senzilles del sistema de navegació, la interfície d’usuari gràfica i les funcions de conducció per a garantir que el vehicle funciona de manera eficaç i compta amb les versions i funcions més actualitzades i ofereix l’experiència més fresca i agradable al conductor.

En aparcar en l’oficina o a casa, el prototip Ariya permet usar la tecnologia Nissan Energy. Aquesta tecnologia permet connectar-se amb els sistemes energètics per a recarregar la bateria del vehicle elèctric, alimentar llars i empreses i fins i tot vendre energia a la xarxa elèctrica. Nissan Energy permet als conductors aprofitar al màxim les funcions del prototip Ariya ampliant el seu ús de la mera conducció a altres aspectes de la vida.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací