Nissan presenta el prototip elèctric IMk, que combina un disseny elegant amb un motor de zero emissions a la ciutat

496

Actualitat Diària

Nissan ha presentat hui el IMk, un prototip que combina disseny elegant, tecnologies d’última generació i una potent acceleració elèctrica en una carrosseria compacta per a crear el «cotxe urbà definitiu».

Aquest cotxe 100% elèctric és una mostra del nou llenguatge de disseny Nissan i de com aquest llenguatge contribueix a fer realitat la Mobilitat Intel·ligent Nissan, la visió de la marca sobre la manera d’impulsar, conduir i connectar els vehicles amb la societat.

Immersos en aquesta visió, els dissenyadors i enginyers de Nissan van analitzar el segment de vehicles predominant en el seu Japó natiu i cada vegada més en el món sencer: el cotxe urbà. Amb l’objectiu de satisfer les demandes dels clients, que demanen qualitats de conducció àgils i connectivitat que s’adapten a una àmplia gamma de necessitats i estils de vida, Nissan es va proposar crear un vehicle urbà diferent de qualsevol altre cotxe del segment.

El resultat és el prototip IMk. És molt més que un simple cotxe urbà funcional; és un vehicle elegant que redueix l’estrés del conductor a més d’oferir emoció i confiança mitjançant una nova plataforma de VEU.

El IMk està equipat amb les més modernes tecnologies avançades ProPILOT d’ajuda a la conducció i amb funcions de connectivitat total, per la qual cosa és un clar exemple del que podrien arribar a ser els cotxes urbans en un futur pròxim.

Satoru Tai, director executiu de Disseny de Nissan, ha declarat: «El Nissan IMk és un EV compacte per a una nova era, dissenyat per a sentir-se com a casa tant en entorns urbans sofisticats com en pobles japonesos tradicionals. El IMk combina un aspecte modern i senzill, inspirat per la seua herència japonesa, amb la més moderna tecnologia de VEU. El seu disseny no està limitat pels conceptes tradicionals del segment kei i combina a la perfecció amb la cultura japonesa. Es tracta d’un VEU compacte de luxe que espere que atraga molts clients.»

Disseny exterior: aspecte potent basat en el Futurisme Atemporal Japonés

L’aspecte i les proporcions del IMk reflecteixen una estètica minimalista basada en la nova filosofia de disseny Nissan, denominada Futurisme Atemporal Japonés. L’exterior adopta la naturalesa simple del disseny tradicional japonés que es caracteritza per unes línies molt fluides. Els motius japonesos acuradament integrats li aporten refinament i intriga. Banyat en un disseny de pintura Akagane, que reflecteix un color cobre vermellós, aquest prototip ret homenatge als artesans que van transformar el coure en obres d’art funcionals.

Però si observem el IMk més de prop, descobrirem elements addicionals de «ADN japonés». L’«escut» característic V-motion i les llums posteriors incorporen una petjada de tipus fusta enreixada.

Satoru Tai ha afegit: «Hem incorporat el “ADN japonés” al disseny del IMk. Per exemple, el tractament aplicat als para-xocs, rodes, llandes, finestretes, rampes posteriors, sostre i aleró superior deriva dels patrons flotants del mizuhiki, un fil prim fet de paper d’arròs japonés. Atés que el disseny del mizuhiki és fluït per naturalesa, en el IMk aquest patró flotant connecta les parts davantera, laterals i posterior del prototip per a obtindre un aspecte totalment nou, tant en l’exterior com a l’interior. L’escut, que substitueix la graella en els models de gasolina, representa un nou element característic del nostre nou llenguatge de disseny. Combina la funcionalitat amb l’estil, aportant al vehicle força visual i inspiració, a més d’oferir protecció i albergar tecnologia avançada, que inclou sensors i components electrònics.»

Disseny interior: un habitacle acollidor amb alta tecnologia

L’habitacle del prototip IMk de Nissan és un nou tipus de «habitació» que recorda a l’ambient d’una cafeteria o saló. El seient de tipus banc, que té una textura perforada, genera un espai relaxant i acollidor que transmet la impressió d’estar assegut en un núvol flotant. El quadre de comandament i algunes parts de les portes estan entapissades amb materials de tons clars, que contribueixen a l’ambient acollidor. Els elements de color Akagane presents al llarg del panell d’instruments, les portes i el volant aporten lluminositat a l’interior, a més d’una sensació d’alta qualitat al conjunt del vehicle.

Intercalats amb la part inferior de la porta trobem llistons de fusta que suposen una picada d’ullet a la tècnica japonesa de fusteria de fusta del kigumi, que genera una preciosa sensació de calma interior. Aquesta característica s’ha ressaltat mitjançant la incorporació d’una il·luminació especial amagada. Les catifetes de color café fosc amb brins teixits de fibra metàl·lica contribueixen a millorar l’ambient acollidor i relaxant del IMk.

A part del botó d’arrencada i la palanca de canvis, el prim quadre de comandament del IMk no inclou controls físics. En arrancar el IMk, apareixen els controls i la configuració de confort de l’habitacle mitjançant icones que brillen suaument dins de la tapisseria de Akagane.

La informació important de conducció, com pot ser la velocitat del vehicle i les instruccions de navegació, apareix «en l’aire», gràcies a una pantalla prismàtica sense bisell. La informació personalitzada es transmet al conductor mitjançant pantalles hologràfiques. La característica il·luminació interior imita la combinació de colors de la pantalla prismàtica, segons el contingut que aparega. En usar la superfície sensible al tacte —per exemple, en lliscar el dit mentre es consulta un mapa— apareix un toc de fantasia en forma d’un esbart d’ocells volant. Els passatgers més observadors fins i tot detectaran un suau patró d’ocell en la pantalla prismàtica, insinuant que aquesta pantalla pot cobrar vida. Aquesta és sol una mostra de les formes en què el IMk ofereix un nivell mai vist d’interactivitat i personalització, aportant així més emoció a l’experiència de conducció.

En paraules de Satoru Tai, el disseny interior d’aquest prototip se centra en generar una experiència d’alta tecnologia alhora que relaxant:

«Podríem haver dissenyat totes les superfícies dins de l’habitacle del IMk perquè anaren planes, la qual cosa s’hauria traduït en més espai físic. Però si haguérem fet això, hauríem sacrificat part de la seua bellesa, i no volíem seguir aqueix camí. L’objectiu del IMk mai ha sigut oferir més espai que un cotxe compacte tradicional. La seua fi és convertir-se en un company exclusiu i elegant que ofereix als seus ocupants un espai distingit i elegant en el qual gaudir».

Conducció Intel·ligent Nissan: funcions autònomes que milloren la confiança del conductor

El prototip Nissan IMk representa un pas més cap a la conducció totalment autònoma. Incorpora les tecnologies més modernes per a ajudar els conductors en una àmplia gamma d’entorns, des d’autopistes fins a carrers urbans i aparcaments.

La funció d’aparcament remot ProPILOT amb servei de aparcacoches mitjançant telèfon intel·ligent pot buscar una plaça d’aparcament de manera automàtica una vegada el conductor i els ocupants han eixit del cotxe. Quan estigues llest per a tornar a la carretera, un sol botó et porta el cotxe de tornada.

Entre la resta de funcions importants trobem l’última tecnologia d’assistència al conductor, creada a partir d’una versió avançada de ProPILOT 2.0, que contribueix al fet que la conducció resulte més segura, més plaent i agradable per als conductors en combinar la conducció per autopista amb capacitats de circulació per un sol carril sense intervenció del conductor.

Potència Intel·ligent Nissan: rendiment suau i potent en una carrosseria compacta

Nissan porta més de 10 anys a l’avantguarda de la tecnologia vehicle elèctric. El Nissan LEAF va ser el primer cotxe elèctric introduït en el mercat generalista i continua sent el vehicles elèctric més venut a tot el món fins hui.

El prototip Nissan IMk es basa en aquesta experiència en oferir una alternativa totalment elèctrica per a aquells clients que desitgen un vehicle compacte dissenyat específicament per a una metròpolis en expansió.

El funcionament extremadament silenciós i el baix centre de gravetat d’aquest prototip brinden als treballadors urbans una experiència de conducció suau i potent. El motor elèctric ofereix una acceleració excel·lent i un gran nivell de resposta que resulta molt efectiu en trànsit intermitent i fins i tot en pendents pronunciades.

Integració Intel·ligent Nissan: connectar al conductor amb el món

De la mateixa manera que les cafeteries i salons més populars ofereixen Wi-Fi gratis per a mantindre als seus clients connectats, el IMk manté als seus ocupants connectats de manera constant i sense problemes gràcies a la més moderna tecnologia de connectivitat.

El conductor pot connectar-se al cotxe amb el seu telèfon intel·ligent per a autenticar la seua identitat, aplicar automàticament la seua configuració personal, com pot ser la posició del seient, la il·luminació interior i el climatitzador, i planificar el seu trajecte.

Abans d’iniciar un recorregut, el IMk informa el conductor sobre la millor hora d’eixida a través del seu telèfon intel·ligent, tenint en compte variables com la congestió del trànsit. Després d’arribar a la seua destinació i aparcar-se només, el vehicle pot integrar-se a la perfecció amb un sistema energètic domèstic i usar la capacitat de la bateria de recanvi per a equilibrar les necessitats energètiques de la llar, gràcies al sistema Nissan Energy Share (Vehicle-to-Home).

Durant el trajecte, els ocupants poden gaudir de la tecnologia Invisible-to-Visible (I2V) de Nissan. En combinar informació dels sensors situats fora i dins del vehicle amb dades del núvol, la tecnologia I2V pot analitzar l’entorn immediat del vehicle i anticipar-se als futurs obstacles fins i tot veure el que hi ha darrere d’un edifici o després d’una cantonada. Les instruccions es faciliten de manera interactiva i humana, mitjançant un avatar que apareix dins del cotxe.

Segons ha declarat Asako Hoshino, vicepresident executiu de Nissan que gestiona les operacions globals de màrqueting i vendes del negoci mundial de vehicle elèctric de la marca japonesa: «El prototip IMk és una mostra de la nova direcció de la Mobilitat Intel·ligent Nissan, perquè la tecnologia evoluciona cap a l’electrificació i la connectivitat. En Nissan volem continuar oferint cotxes que incorporen els sistemes més avançats per a mantindre el nostre lideratge quant a innovació automobilística.»

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací