Nissan i Repsol signen un acord de col·laboració per a promoure la mobilitat elèctrica

772

Actualitat Diària

Després de l’èxit de l’I i II Webinar del VI Fòrum Nissan, en els quals van participar més de 1.000 persones, avui s’ha celebrat l’III Webinar, denominat “Reflexions sobre la infraestructura de càrrega per a vehicle elèctric”, i que ha comptat amb la presència de la Directora General de Client i Generació Baixa en Carboni, María Victoria Zingoni, el CEO de Nissan Ibèria, Bruno Mattucci, i el Viceconsejero de Medi Ambient de la Comunitat de Madrid, Mariano González. Aquest III Webinar s’ha pogut seguir des de la web www.foronissan.es.

Durant el desenvolupament del Webinar, Zingoni i Mattuci han comunicat a l’audiència la signatura d’un acord de col·laboració entre Repsol i Nissan per a promoure la mobilitat elèctrica a Espanya, la primera actuació de la qual consistirà en l’ampliació de la xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics al llarg de tota la geografia espanyola. En un primer moment s’instal·laran 15 punts de càrrega ràpida en les estacions de servei de Repsol, sense perjudici que pugui haver-hi ampliacions posteriors.
Mitjançant aquest acord tots els propietaris d’un vehicle elèctric Nissan gaudiran d’una bonificació de la tarifa del 50% en la xarxa pública de recàrrega elèctrica de Repsol.

Actualment, Repsol compta amb més de 250 punts de recàrrega en llocs públics, entre els quals s’inclouen 70 de càrrega ràpida, la majoria situats en estacions de servei, la qual cosa posiciona a la companyia multienergètica com a líder en aquest servei en estacions de servei a Espanya. A més, compta amb més de 1.000 terminals d’àmbit privat instal·lats en empreses i habitatges particulars. A això s’afegeixen els dos primers punts de recàrrega ultraràpida posats en marxa en la Península Ibèrica, que permeten recarregar la bateria de vehicles que suportin aquesta tecnologia en un temps d’entre cinc i deu minuts, similar al que s’empra en un proveïment de carburant convencional.

Nissan, per la seva part i des de l’arrencada del vehicle elèctric a Espanya, amb el llançament en 2011 del Nissan LEAF, ha desenvolupat la que, encara avui, és la xarxa de càrrega ràpida més gran i que aconsegueix més punts de la geografia espanyola a través de la seva xarxa de concessionaris, amb un total de 140 punts de càrrega ràpida.
El desenvolupament d’aquestes 15 noves instal·lacions de recàrrega ràpida en les estacions de servei de Repsol, amb la garantia que l’origen de l’electricitat és 100% renovable, podria proporcionar energia per a recórrer amb cotxe més de 144.000 quilòmetres al mes.

Així mateix, la potència instal·lada en tots aquests nous carregadors ràpids seria equivalent a subministrar energia durant tot un mes a 120 llars.

María Victoria Zingoni, Directora General de Client i Generació Baixa en Carboni de Repsol: “Aquesta aliança amb Nissan, un dels fabricants més importants de vehicles elèctrics del món, reforça la nostra aposta per la mobilitat elèctrica i ens ajuda a continuar desenvolupant la nostra xarxa de punts de càrrega ràpida per a vehicles elèctrics a Espanya. A més, consolida la nostra posició com a empresa multienergètica, líder en mobilitat i bolcada en l’objectiu d’aconseguir zero emissions netes l’any 2050, sent la primera empresa del sector a adoptar aquesta ambiciosa meta”.

Bruno Mattucci, Conseller Director General de Nissan Ibèria: “Col·laborar amb una companyia multienergètica com Repsol en el desenvolupament i ampliació de la infraestructura de recàrrega ràpida de vehicle elèctric a Espanya proporcionarà a tots els usuaris de vehicles elèctrics major tranquil·litat i avantatges econòmics, especialment en el cas de tots els propietaris d’un Nissan LEAF o una e-NV200, que obtindran bonificacions del 50% sobre la tarifa normal, en tota la xarxa de recàrrega elèctrica de Repsol a Espanya. No hi ha dubte que resolent el problema de la infraestructura de càrrega al nostre país, podrem posicionar a Espanya com a punta de llança en la carrera cap a l’electrificació”.

El Conseller Director General de Nissan Ibèria va insistir que “per a una més ràpida implantació de l’electrificació a Espanya, és important el manteniment de plans estables d’impuls al vehicle elèctric, així com al desenvolupament d’infraestructures, al mateix temps que, de manera conjuntural, es podria reduir l’IVA dels vehicles elèctrics per a facilitar la seva compra als ciutadans, fet que podria arribar a triplicar el nostre mercat de vehicles elèctrics i també seria bo eliminar o reduir de manera temporal el tipus impositiu sobre l’Impost Especial sobre Electricitat”.
Hi ha clars aspectes de millora en l’àmbit de les infraestructures del vehicle elèctric.

Malgrat els avanços en aquesta matèria, gràcies a les inversions públiques i privades d’empreses com Repsol o Nissan, que aposten per ampliar la infraestructura pública i universal de llarga i curta distància, Espanya avui només representa el 2,9% de la infraestructura total de càrrega per a vehicles elèctrics instal·lada a Europa, quan com a país representem el 10% de les vendes totals de vehicles a la UE i el 15% de la fabricació total de vehicles.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací