Nissan anuncia al comitè una regulació col·lectiva per a garantir la competitivitat de Barcelona

1002

Actualitat Diària

Davant la falta d’acord manifestada en les últimes reunions per a negociar les mesures de competitivitat i el XXIV Conveni Col·lectiu, la direcció de Nissan Motor Ibèrica (NMISA) s’ha vist obligada a anunciar avui als Representants dels Treballadors l’inici del procés per a la pròxima presentació d’una regulació d’ocupació col·lectiva per als seus centres de Barcelona (Zona Franca i Montcada).

La decisió persegueix l’imperant objectiu de la companyia d’aconseguir un acord que permeti dur a terme les mesures d’ajust necessàries per a poder garantir la competitivitat i la sostenibilitat de les plantes de Barcelona. La multinacional ha confirmat la seva intenció d’invertir 70 milions d’euros en una nova planta de pintura d’última generació d’acord amb els nous requisits mediambientals. Aquesta inversió està condicionada a la consecució de les mesures d’ajust plantejades.

L’empresa continua apostant per prioritzar les mesures de caràcter voluntari i un pla de prejubilacions. Les condicions que ofereix la direcció en la regulació són compensar als treballadors que s’acullin a les prejubilacions amb el 80% del salari net fins a la jubilació als 63 anys.

La direcció de NNMISA ha donat un termini de 14 dies a la Representació Social per a constituir la comissió negociadora, període a partir del qual s’iniciaran les negociacions.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací