Compromís informa que es van injectar en Castor 39 milions d’euros en gas i que se segueixen retribuint

1040

Jordi Navarrete retreu que es seguisquen cobrant aquestes quantitats als consumidors de gas després de les últimes sentències judicials que han anul·lat indemnitzacions i obligat a tornar els pagaments atribuïbles a peatges pel magatzem

Actualitat Diària

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha denunciat hui que el Govern ha ocultat durant mesos la xifra real de gas que es va arribar a injectar al magatzem subterrani Castor. Van ser 114.506,92 metres cúbics d’un total de 1.900 milions previstos, és a dir tot just un 6% de l’inicialment previst, pels quals es van pagar 39,2 milions d’euros que se segueixen cobrant als consumidors a dia de hui, segons ha admès el Govern a Compromís en una resposta parlamentària.

“El projecte va ser un desastre econòmic i financer des que va començar el desviament econòmic respecte el pressupost inicialment previst i els sobrecostos i va seguir el fiasco amb les injeccions de gas i els terratrèmols. En l’actualitat els efectes d’aquest nyap i el descrèdit que va suposar aquest projecte segueixen retribuint-se a Enagás Transport, titular d’aquest magatzem i que segueixen abonant els consumidors de gas natural de forma injusta”, ha indicat el senador.

Gràcies a Compromís es van coneixent les retribucions que encara s’estan pagant per un magatzem inservible Castor que es va compensar de forma express a l’empresa Escal UGS tot i no complir amb les operacions per a les quals estava dissenyat. “D’acord amb les informacions que ens ha lliurat el Govern a les nostres preguntes hem conegut que s’han pagat al llarg de 2018 a Enagás Transport un total de 3.558.265,84 euros. Ens sorprèn que després d’anul·lada la indemnització al projecte pel Constitucional i que el Suprem obligue a tornar als consumidors els pagaments atribuïbles al magatzem Castor, se’ls seguisquen cobrant els costos i peatges previstos en les ordres ministerials anuals”, ha retret Navarrete.

Per al senador de la coalició “el silenci, l’opacitat que envolta Castor i els interessos en joc que han existit per la connivència amb la classe política han d’acabar. Els consumidors han de tenir accés a la informació existent, obrir les finestres a la transparència i que els ciutadans deixen de ser els pagans d’un nyap del qual ningú ha assumit responsabilitats i que el PP evita investigar a qualsevol preu”.

Els actuals Pressupostos de l’Estat contenen 96 milions d’euros en indemnitzacions vinculades als costos d’operació i per a la hibernació de Castor que realitza Enagás. Navarrete ha retret que aquestes quantitats s’estiguen abonant “tot que ningú ens ha facilitat encara cap auditoria sobre l’estat de la planta, el seu correcte funcionament i disseny i castigant als consumidors per damunt dels veritables causants d’aquest despropòsit de l’enginyeria i del sistema energètic”, pel que ha anunciat que reclamarà nova informació al Govern i els ha conminat a que se senten d’una vegada a analitzar les diferents alternatives amb què compta la ministra de cara a desmantellar el projecte, perquè deixe de suposar un perill per a les comarques més properes i un greuge per als consumidors.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací