L’exposició itinerant ‘Picasso. El viatge del Guernica’ aterra al Grau pel 80é aniversari de l’obra

812

La mostra amb entrada gratuïta es podrà visitar des de hui fins al 28 d’agost en la plaça del Séte del Port de Castelló

Actualitat Diària

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha inaugurat hui l’exposició itinerant ‘Picasso. El viatge del Guernica’ que aterra al Grau de Castelló coincidint amb el 80é aniversari de l’obra. Ruiz convida a totes les castellonenques i els castellonencs a “aprofitar aquesta oportunitat única i a conéixer de primera mà la història que envolta aquest reconegut quadre de Picasso”.

La mostra organitzada per l’Obra Social La Caixa juntament amb el Museu Reina Sofia i l’Ajuntament de Castelló fa un recorregut per tots els viatges arreu del món que va fer l’obra realitzant denúncies antibèl·liques durant més de quaranta anys. L’exposició està dividida en cinc parts: la Guerra Civil espanyola, el reclam propagandístic internacional, l’estada en els Estats Units, la tornada a Madrid i el Guernica com a icona de protesta internacional. Foto Verònica Ruiz Expo Picasso

Mitjançant projeccions audiovisuals, reproduccions fotogràfiques, cartells de l’època i dibuixos, els visitants podran profunditzar en la història de l’obra, des de la seua creació en París en 1937 en plena Guerra Civil Espanyola, fins a l’arribada a la seua destinació final: el Museu Reina Sofia.

Aquesta exposició itinerant està ubicada al Port de Castelló, a la plaça del Séte, al Moll de Costa del Grau i es pot visitar del 16 de juliol al 28 d’agost. L’entrada és gratuïta, però es poden concertar visites guiades al telèfon 902 906 666. L’exposició està oberta al públic de dilluns a diumenge d’11 a 14 hores i de 17 a 24 hores.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací