Castelló, Vila-real y Sant Mateu acolliràn la VI edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu que se celebra del 10 al 24 de febrer

2664
El conseller de Educación, Investigación, Cultura y Deporte, Vicent Marzà, y el director de la Muestra Internacional de Cine Educativo, Josep Arbiol, han presentado la sexta edición del festival MICE audiovisual

Marzà: “la MICE és un exemple de la nostra col·laboració en projectes educatius i culturals relacionats amb l’alfabetització audiovisual”

Actualitat Diària

Castelló, Vila-real y Sant Mateu seràn les úniques localitats de la província de Castelló que acolliràn aquest any la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), tal com ha afirmat el conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el director de la Mostra, Josep Arbiol, en la presentació del festival, que se celebra del 10 al 24 de febrer de 2018 en dinou punts del territori valencià.

Marzà ha declarat que “la MICE és un exemple de la nostra col·laboració en projectes educatius i culturals relacionats amb l’alfabetització audiovisual” i ha destacat que “volem mostrar tot el nostre suport a aquest festival pels diferents elements que ho conformen, com és la potenciació del llenguatge audiovisual en l’aula, la capacitat per a implicar al professorat i a l’alumnat, el caràcter del festival com a motor d’innovació educativa internacional, el desenvolupament cultural de l’alumnat com a element de creació de nous públics i el caràcter realitzat del festival”.

L‘acte inaugural del festival se celebra el 10 de febrer en Els Arts i l’aportació de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport ascendeix als prop de 54.500 euros, entre diferents departaments d’Educació i del Institut Valencià de Cultura.

El director de la motra, Josep Arbiol, ha assenyalat que “en aquesta sisena edició tenim el repte de seguir consolidant la MICE com a referent mundial del cinema educatiu des de València al món. Una tasca educativa del segle XXI en la qual unim la pedagogia audiovisual i el món del cinema. No es tracta solament que l’alumnat llija imatges, l’escriptura de la imatge és fonamental per a la comunicació en una societat crítica i democràtica. Amb la MICE volem arribar a tot el territori valencià, portar nostra humil aportació allà on és més difícil arribar”.

En aquesta edició la MICE arriba a 19 punts de les nostres comarques: Dénia, Callosa de Segura, Biar, Pedreguer, Benifaió, Sueca, Benetússer, l’Eliana, Sant Mateu, Vila-real, Llaures dels Oms, Bonrepòs i Mirambell, Sagunt i Port de Sagunt, València, Elx (FPA), Alacant (FPA), Gandia (FPA) i Castelló (FPA i UJI).

Inclourà activitats en el centres de personas adultes

Entre les novetats de la MICE figuren la creació de la MICE FPA, que suposa la inclusió en les seues activitat d’alguns centres de la xarxa de la Conselleria d’Educació i municipals de centres públics valencians de Formació de Persones Adultes (FPA). També s’ha creat MICE Universitats, amb la col·laboració de la UJI; MICE Rural per a arribar a localitats que estan patint el greu problema de la despoblació, com Llaures dels Oms i Sant Mateu; MICE Sanitària, amb una primera col·laboració amb l’aula hospitalària del Doctor Pesset a València ciutat, i MICE Inclusiva, per a afavorir i facilitar la inclusió de persones amb discapacitats.

Entre els objectius de la MICE figura conscienciar de la importància d’incloure l’educació del llenguatge audiovisual i les seues eines dins del plantejament docent, acostar i mostrar al professorat els avantatges de l’ús d’eines i la narrativa audiovisual per a transmetre un missatge, crear inquietuds entre els més joves sobre el món audiovisual i aprendre a valorar els continguts i els seus professionals potenciant el seu interès.

D’igual manera, es proposa projectar continguts audiovisuals amb format aprenentatge realitzats per joves dins dels seus centres educatius, conscienciar als pares i mares de la importància de saber els continguts als quals accedeixen els seus fills, potenciar qualsevol manifestació cultural, teatre, música i dansa per a la inclusió de valors culturals en els xiquets, xiquetes i joves, i la difusió i promoció de la cultura audiovisual en totes les seues manifestacions, especialment dins de l’àmbit autonòmic, per a educar als nous espectadors en el valor dels treballs i professionals del sector.

El programa d’enguany, conformat per projeccions, tallers, jocs i xarrades, vol contribuir a modificar els continguts educatius, vol obrir un pont intercultural internacional per uns dies des de la ciutat de València i des d’un bon nombre de comarques de la Comunitat Valenciana.

La MICE està promoguda per l’Associació Cultural Jordi el Mussol amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Recerca Cultura i Esport i el patrocini de Esad, Aigües de València, Edem, Caja Popular i el concessionari Plauto de Skoda.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací