Oltra celebra el compromís d’autonomies i Govern per a la lluita contra la Volència Masclista

L'objectiu del Consell és construir un sistema integral de prevenció, atenció i seguiment de les víctimes de violència de gènere

1579

Actualitat Diària

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha celebrat el compromís econòmic del Govern d’Espanya assolit per les comunitats autònomes al govern d’Espanya perquè els crèdits extraordinaris destinats a la lluita contra violència de gènere i masclista estiguen disponibles per a les autonomies ja el primer trimestre de l’any.

Mónica Oltra, després de participar a Madrid en la reunió de la Conferència Sectorial d’Igualtat convocada pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, ha precisat que la lluita contra la violència de gènere “necessita diners, necessita inversió” i, per açò, ha destacat l’acord aconseguit perquè en el primer trimestre el Govern es comprometa a aportar 200 milions, cent d’ells per a les comunitats autònomes.

En aquest sentit, ha insistit que, des de la Generalitat, es considera “clau” la dotació de recursos específics per a l’atenció i intervenció en víctimes de violència de gènere. Per açò, el pressupost del pròxim any 2018 del seu departament per a l’impuls de les mesures i accions plantejades en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista s’eleva a un total de 12.793.881,78 euros.

Oltra: “el Pacte Valencià més enllà d’un pacte entre partits, ha concitat l’adhesió de 63 intervinents entre diferents governs, entitats, representants dels municipis”

També ha defensat la necessitat de “traure de la confrontació partidista la lluita contra la violència de gènere” i de “donar-li tractament com un problema d’Estat que és, igual que es va fer amb el terrorisme”. Per açò, ha defés que totes les forces polítiques, totes les comunitats i els diferents agents implicats han d’estar units al costat de les víctimes i enfrontats als agressors”.

Així mateix, ha posat l’accent en el “respatler i compromís social” dels valencians i valencianes per a acabar amb el “terrorisme masclista”. Un compromís, segons ha assenyalat, adquirit i plasmat en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, signat per 63 entitats i institucions i al que a data d’avui ja s’han adherit prop de 7.158 persones a títol individual i 664 entitats, a través de la seua pàgina web.

En aquesta línia, la vicepresidenta del Consell ha posat en valor el Pacte Valencià perquè “més enllà d’un pacte entre partits”, ha concitat l’adhesió de 63 intervinents entre diferents governs, entitats, representants dels municipis, representants de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, de la Justícia, de la Fiscalia, de partits polítics i entitats representatives de les dones i del moviment feminista.

Aquest pacte valencià reflecteix “una altra forma de treballar des d’una perspectiva feminista, horitzontal i participativa” que té en compte “les interseccions de tots els col·lectius amb doble i triple discriminació” i també “totes les violències masclistes, entre elles l’econòmica, la social, la laboral, la psicològica, la vinculada a la prostitució i l’ambiental”.

L’objectiu del Consell, ha precisat Oltra, és construir “un autèntic sistema integral de prevenció, atenció i seguiment de les víctimes de violència de gènere” i ha destacat que el pacte compta amb 293 mesures encaminades a eradicar la violència de gènere i masclista. Es tracta, ha aclarit, de “un pacte transversal”, i, per açò , a aquesta partida pressupostària se sumaran les dotacions que cada conselleria destina a l’emplene de les mesures que li competeixen.

En aquesta línia, ha explicat a més que el Consell, ha dissenyat uns pressupostos amb perspectiva de gènere que inclouen, en totes les conselleries, mesures de prevenció, sensibilització i detecció, així com la promoció de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

D’altra banda, la vicepresidenta del Consell ha lamentat els assassinats per violència de gènere que s’han registrat en el que va d’any i que s’eleven a 48 el dones assassinades a Espanya, vuit d’elles a la Comunitat Valenciana, incloent a la xiqueta de dos anys d’Alzira.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací