Mollà mantindrà una reunió amb el sector agrícola i ramader per a treballar en estratègies per demanar preus dignes

613

Actualitat Diària

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha anunciat que dilluns que ve mantindrà una reunió amb el sector agrícola, ramader i amb les comunitats de regants per a escoltar les seues reivindicacions i treballar en estratègies conjuntes que garantisquen preus justos i asseguren “que es pot viure amb dignitat del camp”.

Mollà, que ha participat a Madrid en la reunió d’urgència convocada pel Ministeri d’Agricultura, ha apel·lat a treballar en l’àmbit estatal i europeu per a “posar punt final a la dinàmica destructora de l’àmbit agrari”.

“Esperem una reacció del Ministeri, de les seues competències pròpies però també de les que s’han de reivindicar amb més força en la Unió Europa”, ha subratllat, en referència a la necessitat de traslladar a Europa de manera contundent la necessitat de “recuperar els principis de protecció agrària dins d’una acció comunitària”.

Entre les propostes plantejades al ministre d’Agricultura, Luis Planas: limitar els tractats de lliure comerç que entren en conflicte amb els nostres productes, garanties en els ports europeus d’entrada i mesures que acaben amb el veto rus i que compensen als agricultors i ramaders pels aranzels imposats pel govern estatunidenc de Donald Trump.

Iniciatives que interpel·len a diferents administracions i on la conjuntura es veu afectada, a més, per factors diversos com l’emergència climàtica o les tensions geopolítiques.

Mireia Mollà ha expressat el seu suport decidit a les demandes d’agricultors i ramaders, que el divendres han convocat a València i altres ciutats espanyoles una tractorada de protesta que acabarà enfront de la Delegació del Govern, perquè “apel·la a un principi bàsic: que el que es cultiva i que a més té una alta qualitat es puga pagar. Si no es cobreixen els costos de producció, l’agricultura està en vies d’extinció i per tant no podem consentir que els nostres agricultors no puguen viure dels seus cultius”.

Amb tot, la consellera ha defensat la capacitat de “posar fre a la situació” des del diàleg amb tota la distribució, amb tota la cadena alimentària i aconseguint un compromís vinculant perquè es paguen preus dignes en el camp.

Aquesta és una de les mesures que ha defensat, però no l’única. De fet a les seues reiterades sol·licituds de baixada del preu de les pòlisses d’Agroseguro, de clàusules de salvaguarda per als cítrics o l’arròs, i de garantia hídrica per als camps del sud de la Comunitat Valenciana, ha sumat hui la de la rebaixa fiscal per als cultius afectats pels episodis climàtics tant de la DANA o el recent temporal Gloria, com dels períodes de sequera prolongada.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací