Moliner al capdavant d’una euroreunió de diputacions per a potenciar la diversitat territorial amb els fons

El presidente de la institució provincial focalitza l'atenció d'Europa en la necessitat d'impulsar les oportunitats en tot el territori

1078

ActualitatDiària

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha liderat avui una reunió de diputacions amb la Unió Europea per a proposar que el nou repartiment de fons potencie la diversitat territorial. Amb aquesta trobada al més alt nivell europeu en les dependències de Política Regional de la Unió a Brussel·les, el president provincial atén les inquietuds arreplegades per la Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars de la FEMP en la seua reunió a Castelló el passat mes d’octubre i focalitza l’atenció d’Europa en la necessitat d’impulsar noves oportunitats en tot el territori.

El president Moliner ha explicat en concloure la trobada la bona disposició que ha trobat en la Unió a impulsar la diversitat territorial amb els fons europeus en la pròxima convocatòria.

“El màxim potencial que tenim a Europa respecte a altres potències en un món globalitzat com l’actual és el bagatge cultural, històric, paisatgístic i de diversitat que, al marge dels valors històrics de la pau i la llibertat que la Unió Europea ha consolidat, entronquen en l’estructura d’ADN d’Europa. Tots aqueixos valors els marca el territori. I el territori no es divideix en zona urbana i zona i agrícola. Tota aqueixa diversitat no s’atén amb fons urbans i fons PAC”.

Així, el president he posat l’accent que “aqueixa diversitat s’atén entenent que el territori és un element divers que té moltes singularitats i que en l’espai mediterrani hi ha una implementació de la presència de l’home al llarg del territori a la qual cal afavorir, perquè és la població la garant del manteniment del patrimoni, de la conservació de les tradicions, de la cultura, de l’herència mil·lenària que tenim en molts casos”.

És per açò que Moliner ha plantejat que “és necessari que Europa entenga que un dels grans valors que ens aporta diversitat és precisament aqueixa cohesió territorial amb la qual no pot escatimar fons perquè és precisament potser la que més necessite de les polítiques públiques per a poder seguir avant”.

Cal tenir en compte la idoneïtat de la trobada de Moliner per a aconseguir el seu propòsit, doncs és precisament Política Regional de la Unió Europea l’encarregada d’identificar com els fons estructurals i d’inversió de la UE poden orientar-se millor cap a la creació de llocs de treball i creixement. Entre les seues responsabilitats també està la de monitorearcontínuament l’efectivitat dels programes de despesa per a crear creixement regional.

Una trobada fruit del Cim de Diputacions de Castelló

Aquesta trobada al més alt nivell europeu arreplega el guant de les conclusions extretes en el Cim de Diputacions de Castelló que va instar a Moliner a posar de manifest a Brussel·les la necessitat que les diputacions siguen òrgans gestors de fons europeus per a fer més eficaç l’arribada de fons estructurals per al desenvolupament rural.

“Avui complim amb el compromís adquirit davant la Comissió de Diputacions de la FEMPque a Castelló ens va encarregar que férem sentir la veu del municipalisme, especialment la de les zones rurals, perquè la Unió Europea contemple en el pròxim repartiment de de fons estructurals una quantitat important de diners a aconseguir que no perdem la nostra identitat, que mantinguem el nostre territori i que puguem lluitar contra la despoblació. I per a açò, els millors garants són els Governs Locals Intermedis, en aquest cas a Espanya les diputacions”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací