Mobilitat incrementa el servei de Tram entre el centre urbà i el Grau per la celebració d’Escala a Castelló

803

Zones habilitades de pàrquing i un tren turístic que voreja el recinte faciliten el trasllat i desplaçament a la gran festa del mar

Actualitat Diària

El Grau es prepara per a l’arribada massiva de visitants. L’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Mobilitat, ha reforçat el servei de TRAM entre el 25 i 29 d’abril, incorporant dos vehicles a manera de llançadora en el trajecte que va des de Cardona Vives fins al districte marítim.

El reforç del TRAM durant Escala a Castelló permet reduir la freqüència de pas per Carrefour a aproximadament 8 minuts. Els visitants que es desplacen des de Castelló per l’avinguda del Mar al Grau podran beneficiar-se d’aquest servei de 10.30 a 14.30 i a la vesprada de 16.30 a 21.30. També disposen del servei habitual que va des de l’UJI i passa cada 12 minuts. A més, s’habilitarà el pàrquing dissuasiu de Carrefour i Goliat (on anteriorment s’instal·lava la fira) per als qui vinguen dels voltants i decidisquen acostar-se a la parada de TRAM en vehicle privat.

Al Grau, anant per l’autovia CS-22 i passant l’avinguda Concentració Harley Davidson, es comptarà amb un altre solar a manera de pàrquing. Aquest se situa enfront del Pinar i al costat de l’accés al port, a uns 500 metres de l’esdeveniment, que té lloc en el Port de Castelló. Al marge d’això, es recorda que en el Passeig Buenavista i en el Casal Jove la ciutadania compta amb bancades Bicicas, de manera que aquest mitjà de transport sostenible i respectuós amb el medi ambient suposa una altra alternativa còmoda i eficaç per als i les assistents.

D’altra banda, s’activarà un tren turístic que vorejarà la costa des del carrer dels Treballladors de la Mar -a l’altura de la Llotja- fins a la rotonda del Pingüins. D’una forma divertida per als més xicotets, s’ofereix un passeig que, amb parada en el port, travessa el districte de nord a sud i viceversa.

Així, Escala a Castelló espera convertir-se en un referent i parada obligatòria per als amants de la cultura marítima. El consistori aposta per oferir totes les facilitats possibles en matèria de mobilitat destinades al turista provincial i nacional. Aquest últim pot viatjar amb tren a Castelló des de Madrid amb descomptes del 35% gràcies al conveni acordat entre l’Ajuntament i Renfe.

‘Escala a Castelló’ és un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Castelló a través del Patronat de Turisme i amb la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme i PortCastelló. Un dels objectius d’aquest esdeveniment és posar en valor el patrimoni marítim i les tradicions marineres, per la qual cosa també està patrocinat per la Comissió Nacional Espanyola de la Unesco. El Club Nàutic de Castelló, el Museu Marítim de Barcelona i Renfe també han fet possible la realització d’aquesta gran festa del mar, així com l’empresa BP.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací