Compromís per Castelló treballa en un acord per a millorar les condicions del personal d’infermeria

643

Exigirà establir una ràtio màxima de pacients per professional per tal d’assegurar la qualitat en l’atenció

Actualitat Diària

Compromís per Castelló ha sumat el suport de la resta de grups municipals de l’Acord de Fadrell per tal de demanar una millora de les condicions del personal d’infermeria que puga garantir una atenció segura a tora la població, amb equitat entre les comunitats autònomes. El text recull les reivindicacions del Sindicat d’Infermeria SATSE i demana determinar una ràtio de pacients màxima per cada infermera o infermer mitjançant una llei que garantisca una atenció segura.

L’acord, que serà elevat a categoria de declaració institucional en el ple de demà dijous, també menciona que la carrega laboral ha de ser l’adequada per tal de “assegurar la salut dels treballadors, la seguretat en el treball i la adequada prestació de cures. Per això, reclamen una dotació pressupostària que assegure un ‘nombre suficient’ de professionals al sistema públic de salut”.

Segons explica la portaveu adjunta de Compromís per Castelló, Verònica Ruiz, “encara estem molt lluny de la mitjana euros quant a la ràtio d’infermers i infermeres per pacient”. En concret, a l’Estat espanyol hi ha 5,3 professionals per cada 1.000 habitants, una xifra que es redueix encara més al País Valencià, on hi ha 4,79 infermers per millar de pacients. A més, els índexs de temporalitat d’aquest col·lectiu porten a situacions laborals precàries i fomenten plantilles deficients i cada vegada més envellides. Tot açò, com recull el text, “ha contribuït a l’empitjorament de les condicions de treball i a l’augment de l’estrès que pateixen els i les professionals”.

Aquesta manca de personal i de recursos, “sobrecarrega els sanitaris i provoca llistes d’espera molt llargues, alhora que redueix considerablement el temps que poden dedicar a cada pacient”, ha assegurat Ruiz, qui ha recordat que “la sanitat pública és un tresor que hem de protegir entre totes i tots i per això mantenir-la i millorar-la és una de les prioritats fonamentals de Compromís”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací