Més d’un centenar de persones majors volen ‘dissenyar’ la Casa de Cultura de Castelló

925

Marco destaca el procés participatiu que “permetrà adaptar el centre d’envelliment actiu a les demandes dels usuaris”

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló ha obert un procés de participació previ a la rehabilitació integral de la Casa de la Cultura Antonio Maura, en el qual més d’un centenar de persones majors han mostrat la seua intenció d’exposar les seues necessitats. Així doncs, el que serà el nou centre de promoció de l’envelliment actiu, amb una inversió de 3,6 milions d’euros, donarà resposta a les demandes dels usuaris. Aquest projecte s’emmarca dins de l’estratègia Edusi Transforma Castelló que, amb el cofinançament de l’Ajuntament i els fons Feder habilitarà “un servei d’atenció personalitzada al col·lectiu de persones majors, a més de promoure activitats socioculturals especialment pensades per a ells”, segons ha anunciat l’alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco.

La primera edil ha destacat la importància de “donar veu als protagonistes del projecte, la gent gran. Necessitem escoltar les seues necessitats per a optimitzar els nostres recursos en la millora de la seua qualitat de vida i garantir així el seu benestar físic, social i mental». Es tracta d’una actuació que dóna sentit al programa que fa de Castelló “una ciutat amigable amb la gent gran gràcies a la incorporació de la perspectiva d’edat en l’agenda pública”, ha afegit Marco.

Aquesta recopilació de necessitats suposa el pas previ a la redacció del projecte de rehabilitació per a, posteriorment, licitar les obres. La data estimada per a l’inici de la remodelació se situa en el segon semestre de 2019 i el termini d’execució rondarà els 21 mesos. Aquesta operació s’emmarca dins de l’Objectiu Temàtic OT 9: promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació. La rehabilitació completa de l’immoble, ara infrautilitzat, ascendirà a 3,2 milions d’euros mentre que els programes d’envelliment actiu rebran una injecció econòmica de 400.000 euros.

En aquest sentit, aquesta inversió aposta per un envelliment saludable que passa per consolidar una ciutat més accessible i oberta als majors. Esdeveniments com la celebració del Dia Internacional de la Gent gran, la setmana dedicada a ells i elles i el servei d’assessorament sobre assumptes generals o sobre temes jurídics afavoreixen la participació i integració d’aquest col·lectiu en els àmbits de la vida quotidiana. Així, el consistori promou també activitats de voluntariat per a majors, tallers d’estimulació cognitiva, cursos de representació i expressió corporal i un grup de teatre, entre altres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací