Més del 10% de la població contagiada per coronavirus a la província de Castelló són sanitaris

861

L’Hospital Provincial de Castelló ha sigut desinfectat aquesta vesprada i s’apliquen mesures especials de neteja en les residències

Més del 10% de les persones contagiades per *coronavirus a la província de Castelló són sanitaris, i d’altres es troben en quarantena per haver presentat algun símptoma sense que s’haja pogut confirmar si el pateixen o no. Però no són xifres oficials, perquè la majoria d’ells no han pogut fer-se la prova per a confirmar o descartar que puguen patir-ho. Aquesta vesprada s’ha desinfectat l’Hospital Provincial i algunes residències de majors.

Esperanza Molina/ Actualitat Diària

Els sanitaris de la província de Castelló esperen com a aigua de maig l’arribada de test ràpids de coronavirus i mesures de prevenció per evitar que els més exposats al virus puguen contagiar-se o contagiar.

Segons fonts oficials, amb les dades que ha facilitat la consellera de Sanitat, més del 10% dels contagiats a la província són sanitaris. I hi ha d’altres que es troben en quarantena per prevenció, en patir algun símptoma o haver estat en contacte directe amb els quals han donat positiu. I no acaben de ser dades reals, confirmaven les mateixes fonts, ja que, al no poder realitzar-se les proves, s’ignora si hi ha persones asimptomàtiques que ho pateixen, o si els que pateixen alguna simptomatologia responen a un simple refredat o fins i tot contagi del virus Covid-19.

Aquesta vesprada s’ha procedit a la desinfecció de l’Hospital Provincial, i també s’estan aplicant mesures similars en residències de tercera edat, ja que ells són els més, sensibles a l’efecte del coronavirus.

Segons fonts sanitàries, s’han sol·licitat mesures de prevenció tant per als professionals sanitaris com per al personal auxiliar que treballa en els centres, amb la finalitat d’evitar contagis per totes dues vies. També s’han establit torns especials amb la finalitat que sempre puga haver-hi un torn de reserva que puga intervindre en un moment d’urgència. “Uns treballen i uns altres descansen 7 dies i després s’inverteix el ritme”. És l’única manera de garantir que sempre puga haver-hi professionals de sanitat i que estiguen lliures de contagis.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací