Més de 250.000 persones treballadores recuperen l’activitat després d’un ERTO a la Comunitat

550

Actualitat Diària

La reactivació de l’economia després de l’obertura de les diferents fases a la Comunitat Valenciana ha permés rescatar un total de 252.642 persones treballadores d’algun expedient de regulació temporal d’ocupació, (ERTO), per la crisi sanitària originada per la COVID-19.

Així, segons les dades de la Tresoreria de la Seguretat Social, a la província de València s’han incorporat a l’activitat econòmica 130.035 treballadors i treballadores, 94.610 a la d’Alacant i 27.997 a la de Castelló.

Aquestes dades fan referència al període corresponent entre el 12 de març i el 22 de juliol de 2020 i suposen el 59,3 % del total de persones treballadores afectades per un ERTO.

La majoria de les empreses que estan rescatant ho estan fent amb la fórmula de l’ERTO per força major que permet rescatar una part de la plantilla i mantindre l’altra.

Cal recordar que, en el marc de les mesures excepcionals que ha aprovat el Govern central, es va crear la figura dels ERTO per força major. Així, els ERTO per força major total són aplicables a aquelles empreses que ja compten amb un ERTO per força major emparat en causes de la COVID-19 que continuen afectades per causes que n’impedisquen el retorn a l’activitat.

D’altra banda, els ERTO de força major parcial són aplicables a aquelles empreses que ja compten amb un ERTO per força major emparat en causes derivades de la COVID-19.

Aquests esdevindran ERTO per força major parcials des del moment que siga possible el retorn gradual a l’activitat. En aquest cas, les empreses hauran de reincorporar les persones afectades per l’ERTO de manera gradual i primar sempre la modalitat de reducció de jornada (és possible reconvertir un ERTO de suspensió de jornades en un de reducció durant la vigència d’aquest).

Per altra banda, cal resaltar que des de la Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral s’han resolt un total de 62.872 expedients d’ERTO dels 66.299 que s’han presentat a data de 22 juliol, el que suposa que més del 94 % dels ERTO estan ja resolts. Els sectors afectats per ERTO són majoritariament el serveis i l’indústria seguits per la construcció.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací