Més de 15.000 persones converteixen Castelló en l’epicentre de la música valenciana Trovam

700

Actualitat Diària

La setena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend es va tancar a Castelló després de tres jornades amb una extensa programació professional i artística. Així, els 500 inscrits (un 10% més que l’any passat) van poder assistir a taules de debat, tallers i Speed Meetings protagonitzats per una cinquantena d’especialistes del sector musical. D’altra banda, més de 15.000 persones van gaudir amb les desenes d’actuacions celebrades en diversos punts de la localitat.

En la vessant professional, el Trovam! – Pro Weekend va comptar amb representants institucionals, experts i acadèmics per tal d’analitzar la situació actual i els desafiaments que ha d’afrontar la indústria musical. En el terreny artístic, la Fira va conformar un cartell paritari, de gèneres diversos i on destacaven estrenes i projectes de recent concepció. Així mateix, es van conjugar els intèrprets consolidats i emergents.

Els assistents a la Fira Valenciana de la Música van poder veure en directe els espectacles de 56 artistes de gèneres diversos: pop, rock, rap, electrònica, ritmes urbans, folk, jazz i blues. A més, la meitat dels intèrprets eren dones o bandes amb membres femenines. Així mateix, cal assenyalar l’aposta per projectes d’estrena, com el concert de Pau Alabajos amb la Banda Municipal de Castelló, o de concepció molt recent.

La Fira es va inaugurar oficialment el dijous 7 de novembre a l’Auditori de la capital de La Plana Alta amb la presència del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz; i el director de la Fira Valenciana de la Música, Joan Gregori Maria. Tots tres van destacar que el Trovam – Pro Weekend ja és una cita consolidada en les agendes dels professionals del ram, alhora que converteix Castelló en epicentre de la música durant la seua celebració. A més, van ressaltar l’aposta dels organitzadors per la descentralització, la vertebració del territori i la igualtat de gènere.

Les 500 persones inscrites van poder conèixer de primera mà les diverses facetes del sector gràcies a les intervencions de veus autoritzades arribades des de diversos punts de l’Estat i de l’estranger. D’aquesta manera, la Fira va acollir tres taules de debat on es van abordar qüestions com les polítiques públiques de suport a la música; les visions crítiques al voltant del fet cultural; i la situació dels festivals. A més, es va realitzar una conferència sobre les ensenyances que es poden extraure de la candidatura València Capital Mundial del Disseny 2022.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací