Més de 1.300 persones recorren l’antic llit del riu en una marxa per a celebrar el 50 Aniversari de l’Hospital La Fe

801

 

Més de 1.300 persones han participat aquest diumenge en la Marxa a peu per l’antic llit del riu Túria per a celebrar el 50 Aniversari de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe

La Marxa commemorativa ha transcorregut entre el pas inferior del Pont 9 d’Octubre fins al pas inferior del Pont de l’Assut d’Or, a la Ciutat de les Arts i les Ciències

Actualitat Diària

Més de 1.300 persones han participat aquest diumenge en la Marxa a peu per l’antic llit del riu Túria per a celebrar el 50 Aniversari de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe.

La Marxa commemorativa ha transcorregut entre el pas inferior del Pont 9 d’Octubre fins al pas inferior del Pont de l’Assut d’Or, a la Ciutat de les Arts i les Ciències i en ella han participat la Directora General d’Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Mariam Layunta; la Directora General de Recursos Humans de la Conselleria, Carmen López; la Directora Territorial de Sanitat, Maite Cardona i la Gerent del Departament de Salut València La Fe, Mònica Almiñana.

La inscripció de les persones participants en la Marxa ha permés realitzar una aportació solidària al programa de voluntariat Ca de la Mà, que desenvolupa el Departament de Salut València La Fe i que té com a objectiu minimitzar l’impacte emocional que provoquen els ingressos en pacients hospitalitzats, mitjançant la trobada dels malalts amb gossos d’assistència.

A més de la Marxa a peu celebrada aquest diumenge, l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha organitzat una sèrie d’actes commemoratius amb els quals es pretén homenatjar els i les professionals i pacients que han format part de la història d’aquest centre.

En aquest sentit, una jornada commemorativa, prevista per al dia 22 de febrer i que serà l’acte principal de l’Aniversari; una marató de donació de sang el pròxim dia 7 de març, un concurs de dibuix dirigit als i les pacients de l’Àrea de Pediatria de l’Hospital o un sopar commemoratiu per al personal que ha passat pel centre hospitalari al llarg d’aquests 50 anys de vida, són uns altres dels actes previstos.

Minimitzar l’impacte de l’ingrés hospitalari

El programa Ca de la Mà es duu a terme amb voluntariat propi de l’Hospital La Fe, integrat per personal sanitari que incorpora als seus gossos al programa, previ i exhaustiu ensinistrament caní, així com per l’acreditació específica dels cans com a gossos d’assistència.

La primera fase del projecte es va desenvolupar de forma pilot en Oncologia Pediàtrica amb unes valoracions molt positives, tant per part dels pacients com dels seus familiars, la qual cosa va portar a ampliar-ho a altres serveis. Actualment es troba instaurat en Oncologia Pediàtrica i Pediatria General amb visites a la sala d’hospitalització i a l’hospital de dia, així com en Psiquiatria Infantojuvenil i en la Unitat de Lesions Medul·lars.

El programa també inclou un projecte d’investigació que mesura l’impacte d’aquesta activitat en pacients. L’objectiu és comprovar si la interacció amb els gossos comporta beneficis positius en el benestar global de la persona malalta i si influeix positivament en el seu procés de recuperació.

Aquest projecte ‘Ca de la Mà’ és possible gràcies a la labor d’una vintena de voluntaris i voluntàries que ho fan possible. Els costos econòmics que implica el projecte (analítiques específiques dels animals, *desparasitaciones, ensinistrament, costos del projecte d’investigació, etc.) es cobreixen gràcies a la col·laboració de diferents entitats i empreses que ho fan possible.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací