Mercadona inverteix més de 18 milions d’euros a digitalitzar els seus processos financers

447

Actualitat Diària

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda en línia, avança en la seva transformació digital i inverteix més de 18 milions d’euros a digitalitzar els seus processos financers. La companyia migra aquests processos al sistema SAP S/4HANA i SAP Fiori, amb l’objectiu d’optimitzar-los al homogenizar aplicacions i un gran volum d’informació per a fer-la més accessible des del núvol.

Aquesta millora, que afecta més de 200 treballadors de la companyia, els qui han rebut més de 5.000 hores de formació i que ja poden accedir a la informació de manera àgil i eficaç, es va iniciar a la fi de 2019 en col·laboració amb Sothis com a proveïdor principal.

Diego Solá, director d’aplicacions financeres de Mercadona, explica que s’ha optimitzat tot el cicle financer de l’empresa, “com les vendes en botiga, els pagaments a proveïdors o la gestió de la tresoreria, la qual cosa suposa comptar amb un entorn unificat que permet majors capacitats per a compartir la informació, una millora de qualitat de la dada en temps real, i l’escalabilitat dels sistemes de la companyia”.

Mª Jesús Iserte, directora de processos financers de Mercadona, destaca que aquesta implementació els ajudarà a millorar “la gestió financera de la companyia i amb això a reforçar la qualitat en el servei als nostres “caps” (que és com internament la companyia telefona als seus clients), partint d’un major control i optimització dels processos financers”.

Raúl Martínez, CEO de Sothis, destaca que “ha estat molt important per a la nostra companyia anar de la mà d’un líder de l’economia digital i de l’optimització dels processos financers com SAP. I molt especialment, fer-ho en un projecte clau per a Mercadona, que gràcies al treball conjunt realitzat ha aconseguit millorar la gestió de la seva informació financera i processos aprofitant el potencial del núvol, ha estat molt important per a la nostra companyia”. Des de Mercadona, també es vol destacar la gran labor realitzada per altres proveïdors, com Stratesys o Capgemini, ja que per a dur a terme aquesta digitalització s’ha implicat a més de 100 professionals de Mercadona i proveïdors informàtics.

Captació de talent per a la brutal transformació digital

La digitalització de la companyia és un dels grans reptes en els quals la companyia es troba immersa. De fet, en 2019 la companyia va finalitzar la primera fase per a digitalitzar els supermercats i fer-los més eficients, productius i sostenibles. I per a dur a terme aquest necessari projecte de transformació digital, Mercadona continua amb el seu procés de captació de talent, intern i extern, que va permetre incorporar entre 2019 i 2020 a més de 300 persones al departament d’informàtica, i que continua obert amb més de 100 vacants de diferents llocs en l’àmbit de les tecnologies de la informació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací