Mercadona implenta la seua estratègia 6.25 a Vila-real en un dels seus supermercats

561

Actualitat Diària

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, han acompanyat aquest matí a la directora de Relacions Externes de Mercadona de Castelló i València nord, María José Sisamón, en la posada en marxa de l’estratègia 6.25 en el supermercat de la companyia situat a la carretera d’Onda. El programa suposa la implementació d’accions per a la reducció de plàstics i el reciclatge, en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de cara al 2025 i en línia amb els projectes i les polítiques desenvolupades a Vila-real que cristal·litzaran en la creació de la marca de Ciutat Sostenible.

“Felicitem a Mercadona per aquesta iniciativa, que està alineada amb els objectius pels quals Vila-real ha de treballar en els pròxims 10 anys”, assenyala Benlloch, qui ha volgut sobretot agrair “l’esforç i el treball” de la cadena i els seus empleats en els moments més durs de la pandèmia. “Agraïment doble”, puntualitza l’alcalde, “ja que a més de treballar per garantir que no faltara mai cap producte de primera necessitat, ho han fet pensant en el futur i en la urgència de cuidar el nostre planeta”. Per a això, tal com explica Sisamón, l’estratègia 6.25 de Mercadona contempla “sis accions per a l’any 2025 amb un triple objectiu: reduir un 25% el plàstic, que tot el plàstic en tenda siga reciclable i reciclar tot el nostre residu plàstic”. “Així mateix, amb la finalitat de conscienciar a la ciutadania, hem escenificat aquesta estratègia en algunes de les nostres botigues a través d’elements de senyalística distribuïts per tota la superfície”, agrega. Es tracta de botigues pilot, de les quals només existeixen dues a la província de Castelló.

“Fa una setmana que formem part ja de ple dret de la Xarxa espanyola de ciutats per als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 i això suposarà que Vila-real es dirigisca de manera plenament conscient a la consecució d’eixos objectius, en els quals la col·laboració públic-privada serà també essencial”, argumenta l’alcalde. En aquesta línia, Benlloch anuncia la pròxima creació d’una sisena marca, la de Ciutat Sostenible, que se sumarà a les existents com a Ciutat Educadora, de la Ciència i la Innovació, de Congressos, Festivals i Esdeveniments i de l’Esport i la Salut. “Es tracta de projectes en els quals estàvem treballant i que s’han vist alentits pel virus; però no ens oblidem, com ha fet Mercadona, que el virus un dia passarà i que no podem tindre-li por –sí respecte- si no volem quedar paralitzats i perdre la batalla contra altres ‘virus’ que també aguaiten, com la inclusió o el canvi climàtic”, conclou Benlloch. Ventura, per part seua, ha destacat la importància de la campanya de Mercadona per a fer pedagogia, d’una forma molt didàctica, dels objectius de desenvolupament sostenible.

La botiga de la carretera d’Onda de Mercadona va ser inaugurada l’any 2017, després d’un important treball de reordenació urbanística en la zona que ha permés ampliar i dotar de serveis al barri, a través de l’oficina d’industrialització local.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací