Mata valora “l’estabilitat” del Botànic després dels terratrémols polítics a Madrid i Múrcia

542

Actualitat Diària

El síndic del PSPV-PSOE en Les Corts, Manolo Mata, ha assenyalat que els últims esdeveniments ocorreguts en la política nacional i en la Comunitat Valenciana “posen en valor el Govern del Botànic: sis anys d’estabilitat governamental i una majoria parlamentària sòlida”.

Així ho ha indicat després de conèixer que Toni Cantó deixarà l’acta de diputat de Ciutadans en Les Corts Valencianes, una notícia que Mata ha considerat que suposa “la pèrdua d’un excel·lent parlamentari que somiava amb arribar a liderar algun dia l’oposició”. “El que hem de posar en valor ara és que en la Comunitat Valenciana tenim un govern tranquil i amb una majoria sòlida”, ha reiterat.

Sobre la sortida del vicepresident Pablo Iglesias del Govern per a presentar-se a les pròximes eleccions de la Comunitat de Madrid, el síndic socialista ha indicat que “suposa una bomba com si la mascletá valenciana s’hagués traslladat a Madrid” i ha destacat que, en la seva opinió, aquest moviment es deu al fet que Iglesias “vol aglutinar en aquestes eleccions a l’electorat situat a l’esquerra del PSOE”. “Veurem com li surt aquesta jugada”, ha conclòs.

Compromís s’uneix a l’argument

L’Executiva de la coalició Compromís, reunida esta vesprada de manera telemàtica, ha volgut llançar un missatge d’agraïment a la societat valenciana pels esforços que ha hagut de fer durant l’any de pandèmia que ara complim. Uns esforços per respectar les mesures sanitàries, amb fortes restriccions, que han demostrat funcionar per a abaixar la incidència de la Covid19, salvant vides.

Des de Compromís s’ha volgut ressaltar l’afany del govern valencià per establir ajudes directes que mitiguen els efectes de la crisi econòmica. La suma de les quantitats per als sectors que pitjor ho estan passant ens situa com l’autonomia de l’estat que més fons ha destinat per a pal·liar la difícil situació que travessen treballadors, empreses i autònoms, derivada dels efectes de la pandèmia. Així mateix en la reunió d’esta vesprada s’ha fet referència a la suspensió de l’administració de la vacuna d’AstraZeneca en tot l’estat, des de Compromís s’espera una ràpida solució d’este entrebanc per a continuar amb el procés de vacunació iniciat que ens porte prompte a una massiva immunització de la població.

L’Executiva de Compromís ha reclamat, així mateix, al govern central una major aportació a través d’un nou fons Covid per a les autonomies. Les comunitats autònomes estan gestionant el dia a dia de la pandèmia i necessiten més suport econòmic per part de l’estat i encara més el territori valencià amb l’infrafinançament que pateix des de fa dècades.

Finalment davant la inestabilitat política en altres territoris s’ha destacat que “Compromís som garantia d’estabilitat, de bon govern en favor de les persones, de fiabilitat i treball. Els governs on Compromís està present o depenen de nosaltres són fiables i seriosos, que és un valor molt important en moments on molts confonen la política amb un bé de mercat”.

Des de Compromís s’ha posat de relleu la fortalesa i estabilitat del Consell sustentat pel pacte del Botànic que porta ja dos legislatures impulsant polítiques que posen en el centre a les persones. Un exemple d’açò és la dada coneguda hui mateix que situa al territori valencià encapçalant l’augment dels dependents atesos en 2020, l’any de la pandèmia, amb un increment del 15,7%. Una gestió de la dependència qualificada com a “extraordinària” i de “notable èxit” per part de l’Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials, que ens plena d’orgull.

Una vegada més s’evidencia el contrast dels governs amb Compromís, com el del Botànic amb els que hem patit de la dreta, que quan governa al nostre territori era sinònim d’inestabilitat, corrupció i mala gestió.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací